Hozzávalók
- 150 g liszt
- 1 csipet só
- 1 tk porcukor
- 3 db tojás
- 350 ml tej
- 20 ml olaj
- 100 ml szódavíz
- 1 csapott tk fahéj
A sütéshez
- olaj
A töltelékhez
- porcukor
- fahéj
Fahéjas csigapalacsinta
Hozzávalók
- 150 g liszt
- 1 csipet só
- 1 tk porcukor
- 3 db tojás
- 350 ml tej
- 20 ml olaj
- 100 ml szódavíz
- 1 csapott tk fahéj
A sütéshez
- olaj
A töltelékhez
- porcukor
- fahéj
A palacsintákhoz a lisztet elkeverjük a sóval és a porcukorral, majd hozzáadjuk a fahéj kivételével az összes többi alapanyagot, és egy botmixerrel alaposan leturmixoljuk.
A palacsintaalap kb. ⅓-át átöntjük egy másik edénybe, és hozzáadjuk a fahéjat, majd ezen még egyszer átmegyünk a botmixerrel, hogy ne legyen csomós, majd az egészet átöntjük egy vékony, csőrös kiöntőbe.
A palacsintasütőt vékonyan lekenjük olajjal, elterítünk benne egy adag sima palacsintatésztát, majd spirál alakban belelocsolunk a fahéjas palacsintaalapból is egy-két evőkanálnyi mennyiséget. Megsütjük a palacsinta mindkét oldalát, majd így járunk el a többi tésztával is.
A megsült palacsintákat még melegen megszórjuk porcukorral és fahéjjal, majd feltekerjük vagy négyrét hajtjuk őket, és már tálalhatjuk is.
Ha tetszett a fahéjas csigapalacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!