Hozzávalók
A tésztához
- 130 g liszt
- 20 g kakaópor
- 1 csipet só
- 1 tk porcukor
- 3 db tojás
- 300 ml tej
- 100 ml szódavíz
- 20 ml olaj
A töltelékhez
- 500 g mascarpone
- 70 g porcukor
- 10 g vaníliás cukor
- 4 adag presszókávé
- 16 - 20 db babapiskóta
A szóráshoz
- kakaópor
Hozzávalók
A tésztához
- 130 g liszt
- 20 g kakaópor
- 1 csipet só
- 1 tk porcukor
- 3 db tojás
- 300 ml tej
- 100 ml szódavíz
- 20 ml olaj
A töltelékhez
- 500 g mascarpone
- 70 g porcukor
- 10 g vaníliás cukor
- 4 adag presszókávé
- 16 - 20 db babapiskóta
A szóráshoz
- kakaópor
A tiramisu palacsinta minden hozzávalóját egy magasabb falú edénybe rakjuk, és botmixerrel alaposan leturmixoljuk. Ha szükséges, egy szűrőn átszűrjük a palacsintatésztát, majd egy teflonserpenyőben pár perc alatt a palacsinták mindkét oldalát megsütjük. Ha kell, egy kevés olajat rakunk az első pár palacsinta alá, hogy semmiképp se tapadjon le.
A töltelékhez a mascarponét kihabosítjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral. A presszókávékat egy tálba öntjük. Egy megsült palacsintát megkenünk a mascarponekrémmel, 2 db, kávéba áztatott babapiskótát rakunk rá, és feltekerjük. Ugyanígy elkészítjük a többi palacsintát is, megszórjuk kakaóporral, és tálaljuk.
Ha tetszett a Tiramisu-palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!