Hirdetés
Bespájzolva

Fehér csokis-áfonyás torta

Hozzávalók

1
18 cm átmérőjű tortához
+

A piskótához

230 g vaj
230 g cukor
4 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
3 ek tej
200 g liszt
25 g kakaópor
1 csomag sütőpor
1 csipet só

A krémhez

700 g mascarpone
80 g porcukor
200 g fehér csoki
1 rúd vanília

A rétegek közé

1 marék fagyasztott áfonya (nagyobb)
60 g porcukor

A csokicsorgatáshoz

60 ml tejszín
60 g étcsoki

A díszítéshez

3 - 4 szem csokis trüffel
liofilizált málna
szórócukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Fehér csokis-áfonyás torta

Mindig vannak újabb és újabb tortatrendek, de én nagyon boldog vagyok, hogy a csokicsorgatást valaki kitalálta. Imádom, ahogy lecsorog az étcsoki ennek fehér csokis és vaníliakrémes tortának az oldalán. A szaftos, kakaós piskóta, a fanyarabb áfonyaréteg és a tejszínes-csokis krém szentháromsága tökéletes, akár szülinapot, akár karácsonyt ünnepeltek majd vele. ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
22
Hirdetés

Hozzávalók

1
18 cm átmérőjű tortához
+

A piskótához

230 g vaj
230 g cukor
4 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
3 ek tej
200 g liszt
25 g kakaópor
1 csomag sütőpor
1 csipet só

A krémhez

700 g mascarpone
80 g porcukor
200 g fehér csoki
1 rúd vanília

A rétegek közé

1 marék fagyasztott áfonya (nagyobb)
60 g porcukor

A csokicsorgatáshoz

60 ml tejszín
60 g étcsoki

A díszítéshez

3 - 4 szem csokis trüffel
liofilizált málna
szórócukor
Bevásárlólistához adom

A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, majd mehet hozzá folyamatos keverés közben a 4 db tojás, a vaníliás cukor és a tej is. A lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót elkeverjük egy tálban, majd a tojásos masszához forgatjuk. 3 db, sütőpapírral bélelt, 18 cm átmérőjű tortaformába simítjuk a tésztaalapot, elsimítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e). 

A rétegek közé való áfonyát a porcukorral együtt egy lábasba rakjuk, és néha átkeverve lekvár állagúra sűrítjük (kb. 15 perc). 

A krémhez a mascarponét stabil krémmé keverjük a porcukorral, közben vízgőz fölött felolvasztjuk a fehér csokit, majd ezt is a krémalaphoz keverjük. 

Fehér csokis-áfonyás torta

A 3 db, kihűlt piskótát kivesszük a formákból. Az egyiket egy deszkára rakjuk, rákenünk kb. 1,5 cm vastagságban krémet, amire márványosan rákenünk kb. 1 evőkanál kihűlt „áfonyaszószt”, erre jön a 2. piskóta, ismét a krém és áfonyaszósz kombója, majd a harmadik réteg piskóta. Körbekenjük a torta oldalát és tetejét a krémmel, és bedobjuk a fagyasztóba kb. 30 percre, vagy 45-50 percre a hűtőbe. Az idő letelte után a maradék krémmel újra szépen körbekenjük a tortát, egy keveset félretéve a díszítéshez. Visszarakjuk a tortát a hűtőbe vagy a fagyasztóba, hogy az újabb krémréteg is megdermedjen. 

Mikor ez megtörtént, a csokicsorgatáshoz való tejszínt jól felmelegítjük, ráöntjük az összetördelt csokira, és homogénre keverjük. Mikor langyosra hűlt, de még szép, folyós állagú, elővesszük a tortát, és ráöntjük a tetejére a tejszínes csokit. Elsimítjuk úgy, hogy lecsorogjon a torta oldalán is. Kb. 10 perc hűtés után díszíthetjük a tortát a maradék krémmel, néhány szem csokis trüffellel, és megszórhatjuk a liofilizált málnával és szórócukorral.

Ha tetszett a Fehér csokis-áfonyás torta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások