Hirdetés
Instant

Gyerekkorunk kedvence: Téli fagyi

Hozzávalók

9 - 10
darabhoz
+

Az ostyához

60 g porcukor
1 db tojásfehérje
25 g vaj
32 g liszt
pici só

A krémhez

250 ml tejszín
100 g porcukor
200 g étcsokoládé
2 ek kakaópor
100 g puha vaj

A bevonáshoz

100 g étcsokoládé

A díszítéshez

1 kis marék pisztácia apróra vágva
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Gyerekkorunk kedvence: Téli fagyi

Biztos vannak olyan hardcore arcok, akik télen is gombócos fagyival elégítik ki édesség utáni vágyukat, mi viszont gondoltuk inkább kicsit nosztalgikus vizekre evezünk és összedobunk a téli szezonra néhány téli fagyit. Ha ti is imádtátok kis korotokban ezeket a csokis finomságokat, akkor próbáljátok ki Nóri szuper receptjét!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

9 - 10
darabhoz
+

Az ostyához

60 g porcukor
1 db tojásfehérje
25 g vaj
32 g liszt
pici só

A krémhez

250 ml tejszín
100 g porcukor
200 g étcsokoládé
2 ek kakaópor
100 g puha vaj

A bevonáshoz

100 g étcsokoládé

A díszítéshez

1 kis marék pisztácia apróra vágva
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Fotó: Fördős Peti

Ha nem bolti tölcsért használunk, akkor először 2-3 réteg alufóliából tölcséreket formázunk. A tésztához az átszitált porcukrot, lisztet és sót egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a tojásfehérjét és az olvasztott, de nem meleg vajat, majd jól összekeverjük a tésztát. 2-3 órára, vagy akár egy egész éjszakára is, a hűtőbe rakjuk. Pihentetés után szilikonos sütőlapra adagoljuk: egy kanál hátuljával kb.10 cm átmérőjű köröket formázunk vékonyabb rétegben és 220 fokos sütőben 5-6 percig sütjük a lapokat. Mikor kivesszük a sütőből gyorsan kell vele dolgoznunk. Egy kisebb spaklival, vagy valamilyen laposabb kiszedővel a tészta alá nyúlunk, átemeljük egy deszkára és gyorsan az alufólia-tölcsérre tekerjük a tésztakorongot. A még langyos, de már formára dermedt tésztát leemeljük a fóliáról és az aljára pottyantunk egy-egy kis darab étcsokit.

A kevés hőtől egy picit megolvad a csoki és teljesen lezárja a tölcsér alját. A többi bevonáshoz szükséges csokit vízgőz fölött megolvasztjuk, belemártjuk a tölcsérek felső részét/peremét és ezt a részt megszórjuk az apróra vágott pisztáciával. A krémhez a tejszínt felmelegítjük és beletördeljük az étcsokit. Megvárjuk amíg kicsit felolvad, majd átkeverjük, hogy homogén masszát kapjunk. Berakjuk a hűtőbe, hogy teljesen kihűljön. A kihűlt ganache-t habverővel kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a porcukrot, a kakaóport és a vajat. A krémet nyomózsákba töltjük, megtöltjük vele a tölcséreket és hűtőbe rakjuk 30 percre. A maradék olvasztott étcsokit a lehűtött, krémmel töltött fagyik tetejére kanalazzuk és elegyengetjük rajta. Poharakba állítjuk és hűtőbe rakjuk addig amíg megdermed a csoki.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások