Hirdetés

Hartyáni krémes, amit megéri elkészíteni

Hozzávalók

1
33x22 cm-es tepsihez:

A tésztához:

2 tojás
70 g méz
180 g porcukor
50 ml tej
380 g liszt
12 g sütőpor
1 csipet só
25 g kakaópor

A krémhez:

8 tojássárgája
800 ml tej
220 g porcukor
130 g liszt
1 vaníliarúd kikapart magjai
250 g szobahőmérsékletű vaj

A babapiskótás réteghez:

kb. 18 - 20 babapiskóta
150 ml kávé
2 ek porcukor
Hirdetés

Hartyáni krémes, amit megéri elkészíteni

Ha klasszik vendégváró sütit akartok készíteni akkor szerintünk az egyik legtutibb választás a krémes, ha pedig paráztok a sima krémestől, akkor ezt a verziót próbáljátok ki, mert gyakorlatilag elronthatatlan. Arra ügyeljetek, hogy hagyjatok elegendő időt neki a puhulásra, mert akkor a legfinomabb, ha összeérnek az ízek a sütiben.
Hirdetés

Hozzávalók

1
33x22 cm-es tepsihez:

A tésztához:

2 tojás
70 g méz
180 g porcukor
50 ml tej
380 g liszt
12 g sütőpor
1 csipet só
25 g kakaópor

A krémhez:

8 tojássárgája
800 ml tej
220 g porcukor
130 g liszt
1 vaníliarúd kikapart magjai
250 g szobahőmérsékletű vaj

A babapiskótás réteghez:

kb. 18 - 20 babapiskóta
150 ml kávé
2 ek porcukor

A tésztához a tojásokat habosra keverjük a mézzel és a porcukorral, majd mehet hozzá a tej is. Egy tálban összekeverjük a lisztet, kakaóport, sót és sütőport, és hozzákeverjük a tojásos részhez. A tésztát kettéosztjuk és lisztezett felületen mindkét bucit a tepsi méretére nyújtjuk. Sütőpapíros tepsibe helyezzük mindkét kinyújtott tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. A krémhez a vaj kivételével mindent csomómentesre keverünk és folyamatos keverés mellett puding állagúra főzzük a krémalapot, hűtőbe rakjuk, kihűtjük, majd hozzákeverjük a vajat.

Az egyik megsült tésztát a tepsi aljára rakjuk, erre rákenjük a krém felét, majd a babapiskótákat 1-2 mp-re a porcukorral elkevert kávéba áztatjuk és kisujjnyi távolságokat hagyva, egymás mellé rakosgatjuk a krémre. A babapiskótákat lekenjük a krém másik felével, egyenletesre elsimítjuk és rárakjuk a másik megsült kakaós lapot. Legalább egy éjszakára hűtőbe rakjuk, hogy megpuhuljon a tészta és összeérjenek az ízek.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások