Hirdetés

Hartyáni krémes, amit megéri elkészíteni

Hozzávalók

1
db 33x22 cm-es tepsihez:
+

A tésztához:

Hozzávaló kipipálva
2 db tojás
Hozzávaló kipipálva
70 g méz
Hozzávaló kipipálva
180 g porcukor
Hozzávaló kipipálva
50 ml tej
Hozzávaló kipipálva
380 g liszt
Hozzávaló kipipálva
12 g sütőpor
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só
Hozzávaló kipipálva
25 g kakaópor

A krémhez:

Hozzávaló kipipálva
8 db tojássárgája
Hozzávaló kipipálva
800 ml tej
Hozzávaló kipipálva
220 g porcukor
Hozzávaló kipipálva
130 g liszt
Hozzávaló kipipálva
1 vaníliarúd kikapart magjai
Hozzávaló kipipálva
250 g szobahőmérsékletű vaj

A babapiskótás réteghez:

Hozzávaló kipipálva
18 - 20 db babapiskóta
Hozzávaló kipipálva
150 ml kávé
Hozzávaló kipipálva
2 ek porcukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Hartyáni krémes, amit megéri elkészíteni

Ha klasszik vendégváró sütit akartok készíteni akkor szerintünk az egyik legtutibb választás a krémes, ha pedig paráztok a sima krémestől, akkor ezt a verziót próbáljátok ki, mert gyakorlatilag elronthatatlan. Arra ügyeljetek, hogy hagyjatok elegendő időt neki a puhulásra, mert akkor a legfinomabb, ha összeérnek az ízek a sütiben.
Kipróbáltam, jóóó lett!
11
Hirdetés

Hozzávalók

1
db 33x22 cm-es tepsihez:
+

A tésztához:

Hozzávaló kipipálva
2 db tojás
Hozzávaló kipipálva
70 g méz
Hozzávaló kipipálva
180 g porcukor
Hozzávaló kipipálva
50 ml tej
Hozzávaló kipipálva
380 g liszt
Hozzávaló kipipálva
12 g sütőpor
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só
Hozzávaló kipipálva
25 g kakaópor

A krémhez:

Hozzávaló kipipálva
8 db tojássárgája
Hozzávaló kipipálva
800 ml tej
Hozzávaló kipipálva
220 g porcukor
Hozzávaló kipipálva
130 g liszt
Hozzávaló kipipálva
1 vaníliarúd kikapart magjai
Hozzávaló kipipálva
250 g szobahőmérsékletű vaj

A babapiskótás réteghez:

Hozzávaló kipipálva
18 - 20 db babapiskóta
Hozzávaló kipipálva
150 ml kávé
Hozzávaló kipipálva
2 ek porcukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A tésztához a tojásokat habosra keverjük a mézzel és a porcukorral, majd mehet hozzá a tej is. Egy tálban összekeverjük a lisztet, kakaóport, sót és sütőport, és hozzákeverjük a tojásos részhez. A tésztát kettéosztjuk és lisztezett felületen mindkét bucit a tepsi méretére nyújtjuk. Sütőpapíros tepsibe helyezzük mindkét kinyújtott tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. A krémhez a vaj kivételével mindent csomómentesre keverünk és folyamatos keverés mellett puding állagúra főzzük a krémalapot, hűtőbe rakjuk, kihűtjük, majd hozzákeverjük a vajat.

Az egyik megsült tésztát a tepsi aljára rakjuk, erre rákenjük a krém felét, majd a babapiskótákat 1-2 mp-re a porcukorral elkevert kávéba áztatjuk és kisujjnyi távolságokat hagyva, egymás mellé rakosgatjuk a krémre. A babapiskótákat lekenjük a krém másik felével, egyenletesre elsimítjuk és rárakjuk a másik megsült kakaós lapot. Legalább egy éjszakára hűtőbe rakjuk, hogy megpuhuljon a tészta és összeérjenek az ízek.

 Ha tetszett a hartyáni krémes receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?