Hozzávalók
- 2 csomag leveles tészta
- 10 db tojás
- 7 g zselatin
- 900 ml tej
- 100 ml tej a zselatinhoz
- 320 g cukor
- 1 vaníliarúd
- 140 g liszt
A tetejére
- porcukor
Hozzávalók
- 2 csomag leveles tészta
- 10 db tojás
- 7 g zselatin
- 900 ml tej
- 100 ml tej a zselatinhoz
- 320 g cukor
- 1 vaníliarúd
- 140 g liszt
A tetejére
- porcukor
A leveles tésztákat egy sütőpapíros tepsi hátuljára fektetjük, megszurkáljuk villával és egymás után, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük, majd mindkettőt a tepsi méretére vágjuk. Az egyik lapot berakjuk a tepsi aljára, a másikat négyzetekre vágjuk. A zselatint beáztatjuk 100 ml tejbe. A tojássárgájákat egy lábasba rakjuk, felöntjük 200 ml tejjel, elkeverjük benne csomómentesre a lisztet, majd mehet hozzá a többi tej, a cukor fele és a vaníliarúd kikapart magjai. Folyamatos keverés mellett sűrű, puding állagú krémet főzünk belőle, majd langyosra hűtjük.
A zselatinos tejet felmelegítjük (nem kell forralni) és a tojássárgájás alaphoz keverjük. A fehérjéket a cukor másik felével vízgőz fölött felmelegítjük, majd kihűlésig habosítjuk. A kemény habot óvatosan a tojássárgájás krémhez keverjük, majd a tepsiben lévő tésztára simítjuk, rárakosgatjuk a tetejére a kivágott tésztalapokat és egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Tálaláskor porcukorral megszórva tálaljuk.