Hirdetés
Húsvéti menü

Házi krémes

Hozzávalók

10
szelethez
+
2 csomag leveles tészta
10 db tojás
7 g zselatin
900 ml tej
100 ml tej a zselatinhoz
320 g cukor
1 vaníliarúd
140 g liszt

A tetejére

porcukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Házi krémes

Egy klasszikus krémes receptre mindenkinek szüksége van, még azoknak is, akik azt hiszik, hogy sosem fognak krémest készíteni. Egyszer viszont ők is lesznek nagymamák/nagypapák és akkor majd nagyon fognak örülni, hogy elmentették ezt a receptet! :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

10
szelethez
+
2 csomag leveles tészta
10 db tojás
7 g zselatin
900 ml tej
100 ml tej a zselatinhoz
320 g cukor
1 vaníliarúd
140 g liszt

A tetejére

porcukor
Bevásárlólistához adom

A leveles tésztákat egy sütőpapíros tepsi hátuljára fektetjük, megszurkáljuk villával és egymás után, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük, majd mindkettőt a tepsi méretére vágjuk. Az egyik lapot berakjuk a tepsi aljára, a másikat négyzetekre vágjuk. A zselatint beáztatjuk 100 ml tejbe. A tojássárgájákat egy lábasba rakjuk, felöntjük 200 ml tejjel, elkeverjük benne csomómentesre a lisztet, majd mehet hozzá a többi tej, a cukor fele és a vaníliarúd kikapart magjai. Folyamatos keverés mellett sűrű, puding állagú krémet főzünk belőle, majd langyosra hűtjük.

A zselatinos tejet felmelegítjük (nem kell forralni) és a tojássárgájás alaphoz keverjük. A fehérjéket a cukor másik felével vízgőz fölött felmelegítjük, majd kihűlésig habosítjuk. A kemény habot óvatosan a tojássárgájás krémhez keverjük, majd a tepsiben lévő tésztára simítjuk, rárakosgatjuk a tetejére a kivágott tésztalapokat és egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Tálaláskor porcukorral megszórva tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások