Hirdetés

Házi puncsszelet

Hozzávalók

12
szelethez

A piskótához:

8 tojás
200 g liszt
1 csipet só
150 g cukor
10 g vaníliás cukor

A krémhez:

150 ml tej
2 ek kakaópor
3 - 4 ek baracklekvár
60 g porcukor
50 ml rum (kihagyható)
50 ml cherry
1 narancs reszelt héja
1 citrom reszelt héja

A cukormázhoz:

1 tojásfehérje
220 g porcukor
pár csepp citromlé
2 - 3 tk málnaszörp
Hirdetés

Házi puncsszelet

A puncsszeletet szinte mindenki ismeri. Nekem speciel ez volt az egyik kedvencem, a Dobostorta és a baracklekváros piskótatekercs mellett. Cukrászdákban “elvileg” a maradék piskótákból készítik, de otthon piskótasütéssel együtt is kb. 1 óra alatt kész lehettek vele, ha épp nosztalgiázni támad kedvetek.
Hirdetés

Hozzávalók

12
szelethez

A piskótához:

8 tojás
200 g liszt
1 csipet só
150 g cukor
10 g vaníliás cukor

A krémhez:

150 ml tej
2 ek kakaópor
3 - 4 ek baracklekvár
60 g porcukor
50 ml rum (kihagyható)
50 ml cherry
1 narancs reszelt héja
1 citrom reszelt héja

A cukormázhoz:

1 tojásfehérje
220 g porcukor
pár csepp citromlé
2 - 3 tk málnaszörp

A piskótához a tojásfehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük, a sárgájákat pedig kihabosítjuk a cukor másik felével és a vaníliás cukorral. Az átszitált lisztet és a kétféle habot óvatosan összeforgatjuk, eloszlatjuk egy nagy sütőpapíros tepsin és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük a piskótalapot. Két kb. 24×15 cm-es lapot vágunk belőle (ez lesz a puncsszelet alja és teteje), a többit pedig  kisebb darabokra tépkedjük.

A krémhez összekeverjük a hozzávalókat, beleszórjuk az apróra tépett piskótadarabokat, átkeverjük és a két lap közé töltjük. Fóliával szorosan áttekerjük (hogy jól összeálljon) és hűtőbe rakjuk 1 órára. A cukormázhoz a porcukrot kikeverjük a többi hozzávalóval és a piskóta tetejére kenjük. Megvárjuk amíg kissé megszilárdul, majd szeleteljük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások