Hozzávalók
A tésztához
- 3 db tojássárgája
- 4 db tojásfehérje
- 60 g cukor
- 100 g liszt
- 1 csapott tk sütőpor
A bevonáshoz
- 2 ek sárgabaracklekvár
- 120 g olvasztott étcsoki
- pár csepp olaj
A tejszínhabhoz
- 400 ml hideg tejszín
- 3 ek porcukor
Indiáner, a gyerekkorunk kedvence
Hozzávalók
A tésztához
- 3 db tojássárgája
- 4 db tojásfehérje
- 60 g cukor
- 100 g liszt
- 1 csapott tk sütőpor
A bevonáshoz
- 2 ek sárgabaracklekvár
- 120 g olvasztott étcsoki
- pár csepp olaj
A tejszínhabhoz
- 400 ml hideg tejszín
- 3 ek porcukor
A tésztához a tojásfehérjét a cukor felével kemény habbá verjük, a tojássárgáját pedig a cukor másik felével kihabosítjuk. A lisztet és a sütőport elkeverjük, majd 2-3 lépésben, óvatosan, a habot nem összetörve, összekeverjük a lisztet, a sárgájás és a fehérjés keveréket (ha túlkeverjük, könnyen elfolyhat).
A masszívabb (de azért habos) tésztát nyomózsákba rakjuk, kivágjuk a végét és mandarin méretű gömböket nyomunk egy sütőpapíros tepsire, és 190 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük, majd amikor már aranysárgás színt kap, fokozatosan lejjebb vesszük 3-4 alkalommal, 10 fokonként a sütő hőmérsékletét és így sütjük további kb. még 10 percig, hogy ne essen össze a süti.
Mikor kihűltek, felmelegített sárgabaracklekvárral lekenjük, majd 5 perc pihi után megmártjuk őket, pár csepp olajjal elkevert olvasztott csokiban. Mikor a csoki megdermedt éles késsel levágjuk a felső harmadukat, az alsó részének pedig kiszedünk a közepéről 1-1 csipet tésztát. A hideg tejszínt habbá verjük. Amikor más stabilabb hozzáadjuk a porcukrot és megtöltjük vele a sütik alját, majd rárakjuk a csokis kalapokat.