Hirdetés

Indiáner, a gyerekkorunk kedvence

Hozzávalók

10 - 12
darabhoz

A tésztához

3 db tojássárgája
4 db tojásfehérje
60 g cukor
100 g liszt
1 csapott tk sütőpor

A bevonáshoz

2 ek sárgabaracklekvár
120 g olvasztott étcsoki
pár csepp olaj

A tejszínhabhoz

400 ml hideg tejszín
3 ek porcukor
Hirdetés

Indiáner, a gyerekkorunk kedvence

Nem tudom, van-e még az országban valahol olyan cukrászda ahol lehet kapni indiánert (más néven indusfánk), de már gyerekkoromban is csak pár helyen láttam és azóta sem találkoztam vele. Alapvetően egy masszívabb piskótaféle, bevonva sárgabaracklekvárral, csokival és sok-sok tejszínhabbal megtöltve!
Hirdetés

Hozzávalók

10 - 12
darabhoz

A tésztához

3 db tojássárgája
4 db tojásfehérje
60 g cukor
100 g liszt
1 csapott tk sütőpor

A bevonáshoz

2 ek sárgabaracklekvár
120 g olvasztott étcsoki
pár csepp olaj

A tejszínhabhoz

400 ml hideg tejszín
3 ek porcukor

A tésztához a tojásfehérjét a cukor felével kemény habbá verjük, a tojássárgáját pedig a cukor másik felével kihabosítjuk. A lisztet és a sütőport elkeverjük, majd 2-3 lépésben, óvatosan, a habot nem összetörve, összekeverjük a lisztet, a sárgájás és a fehérjés keveréket (ha túlkeverjük, könnyen elfolyhat).

A masszívabb (de azért habos) tésztát nyomózsákba rakjuk, kivágjuk a végét és mandarin méretű gömböket nyomunk egy sütőpapíros tepsire, és 190 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük, majd amikor már aranysárgás színt kap, fokozatosan lejjebb vesszük 3-4 alkalommal, 10 fokonként a sütő hőmérsékletét és így sütjük további kb. még 10 percig, hogy ne essen össze a süti.

Mikor kihűltek, felmelegített sárgabaracklekvárral lekenjük, majd 5 perc pihi után megmártjuk őket, pár csepp olajjal elkevert olvasztott csokiban. Mikor a csoki megdermedt éles késsel levágjuk a felső harmadukat, az alsó részének pedig kiszedünk a közepéről 1-1 csipet tésztát. A hideg tejszínt habbá verjük, amikor más stabilabb hozzáadjuk a porcukrot és megtöltjük vele a sütik alját, majd rárakjuk a csokis kalapokat.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások