Laktózmentes
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
- 150 g szoba-hőmérsékletű laktózmentes vaj
- 130 g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor (10 g-os kiszerelés)
- 3 db tojás
- 110 ml laktózmentes tej
- 220 g finomliszt
- 1 csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- 1 csipet só
- 250 g szeder
A fantasztikus desszertek támogatója a
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
- 150 g szoba-hőmérsékletű laktózmentes vaj
- 130 g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor (10 g-os kiszerelés)
- 3 db tojás
- 110 ml laktózmentes tej
- 220 g finomliszt
- 1 csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- 1 csipet só
- 250 g szeder
A szedres pite elkészítésének első lépéseként összeállítjuk a tésztát.
Ehhez a vajat elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd mehetnek bele a tojások, egy újabb keverés, végül hozzáadjuk a tejet, a lisztet, a sütőport és a sót is. Alaposan összekeverjük a pite tésztáját.
Egy 20 x 25 cm-es tepsibe simítjuk a tésztát, megszórjuk a megmosott, lecsepegtetett szederrel, és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 25-30 percre, amíg tűpróba után már nem ragad nyers tészta a tűre/hurkapálcára. Megvárjuk, amíg kihűl a süti, aztán szeletelhetjük is. Ha úgy tetszik, a tetejére nyugodtan szórhatunk egy kevés porcukrot, de anélkül is nagyon finom lesz!
- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 25-30 perc
Ha tetszett a szedres pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!