Hirdetés

Kókuszos aranygaluska

Hozzávalók

1
klasszikus kuglófformához
+

A tésztához

Hozzávaló kipipálva
280 ml tej
Hozzávaló kipipálva
7 g szárított élesztő
Hozzávaló kipipálva
50 g cukor
Hozzávaló kipipálva
3 db tojássárgája
Hozzávaló kipipálva
500 g liszt
Hozzávaló kipipálva
50 g vaj
Hozzávaló kipipálva
1 db citrom reszelt héja
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só

A kókuszos szóráshoz

Hozzávaló kipipálva
4 ek porcukor
Hozzávaló kipipálva
6 ek kókuszreszelék
Hozzávaló kipipálva
8 g vaníliás cukor
Hozzávaló kipipálva
100 g vaj (olvasztott)
Hozzávaló kipipálva
4 ek kókuszchips

A karibi ihletésű sodóhoz

Hozzávaló kipipálva
400 ml tej
Hozzávaló kipipálva
4 db tojássárgája
Hozzávaló kipipálva
4 ek cukor
Hozzávaló kipipálva
350 ml konzerv kókusztej
Hozzávaló kipipálva
4 tk keményítő
Hozzávaló kipipálva
50 ml víz
Hozzávaló kipipálva
50 ml rum
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Kókuszos aranygaluska

A kókusz tökéletes alapanyaga a téli recepteknek, elég csak azt alapul venni, hogy hasonlít a hóra. Karácsony pedig nincsen kókusz nélkül, ahogy egy ilyen klasszikust is kár lenne elengedni a repertoárból. Ettől az extra sodótól úgy fog csúszni, mint szánkó a hegyoldalban, hogy ennél a receptnél már ne engedjük el a téli párhuzamokat.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

1
klasszikus kuglófformához
+

A tésztához

Hozzávaló kipipálva
280 ml tej
Hozzávaló kipipálva
7 g szárított élesztő
Hozzávaló kipipálva
50 g cukor
Hozzávaló kipipálva
3 db tojássárgája
Hozzávaló kipipálva
500 g liszt
Hozzávaló kipipálva
50 g vaj
Hozzávaló kipipálva
1 db citrom reszelt héja
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só

A kókuszos szóráshoz

Hozzávaló kipipálva
4 ek porcukor
Hozzávaló kipipálva
6 ek kókuszreszelék
Hozzávaló kipipálva
8 g vaníliás cukor
Hozzávaló kipipálva
100 g vaj (olvasztott)
Hozzávaló kipipálva
4 ek kókuszchips

A karibi ihletésű sodóhoz

Hozzávaló kipipálva
400 ml tej
Hozzávaló kipipálva
4 db tojássárgája
Hozzávaló kipipálva
4 ek cukor
Hozzávaló kipipálva
350 ml konzerv kókusztej
Hozzávaló kipipálva
4 tk keményítő
Hozzávaló kipipálva
50 ml víz
Hozzávaló kipipálva
50 ml rum
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A kókuszos aranygaluska tésztájához a langyos tejbe szórjuk az élesztőt, majd belekeverjük a cukrot és a tojássárgájákat. A liszthez mehet a vaj, a citromhéj és a só. Összekeverjük, aztán 20 percig dagasztjuk. Szobahőmérsékleten 40-60 perc alatt a duplájára kelesztjük.

A szóráshoz egy tálban összekeverjük a porcukrot, a kókuszreszeléket és a vaníliás cukrot.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és átgyúrás nélkül egy lisztbe mártott szaggatóval 4-5 cm-es darabokra szaggatjuk. A tésztadarabokat először az olvasztott vajba, majd a cukrozott kókuszreszelékbe mártjuk, aztán a kivajazott, kilisztezett kuglófformába pakoljuk egymástól kis távolságra. Szintenként kókuszchipset szórunk rájuk. Letakarva 30 percig kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, azután 160 fokon még 20 percig.

A sodóhoz egy lábasban felforraljuk tejet, a tojássárgájákat pedig egy hőálló tálban habosra keverjük a cukorral. A forró tej harmadát folyamatos keverés közben a cukros tojáshoz öntjük, majd lassan hozzáadjuk a maradék tejet, illetve a kókusztejet. Vízgőz fölött beforraljuk, végül a vízben feloldott keményítővel besűrítjük. Amikor langyosra hűlt, belekeverjük a rumot, majd ezzel tálaljuk a kókuszos aranygaluskát.

kókuszos aranygaluska
Kókuszos aranygaluska

Elkészítési idő: kb. 150 perc

Ha tetszett a kókuszos aranygaluska receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több aranygaluska:

Málnás aranygaluska
Aranygaluska-felfújt
Aranygaluska muffin vaníliás krémmel

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?