Hozzávalók
- 200 g finomliszt
- 1 csipet só
- 5 g sütőpor
- 50 g kókuszreszelék
- 100 g kristálycukor
- 1 db tojás
- 120 g vaj
Kókuszos kifli
Hozzávalók
- 200 g finomliszt
- 1 csipet só
- 5 g sütőpor
- 50 g kókuszreszelék
- 100 g kristálycukor
- 1 db tojás
- 120 g vaj
A lisztet elkeverjük egy tálban a sóval és a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és összegyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe rakjuk. Érdemes két-három részre osztani a tésztát, külön-külön csomagolva, így könnyebb lesz majd vele dolgozni. Kiveszünk egy tésztát a hűtőből, és hosszú, kb. 1-1,5 cm-es vékony hengerré sodorjuk, majd kb. 8 cm-es csíkokat vágunk belőle.
Mindegyiknek kicsit csúcsosra formázzuk a végét, és kiflivé hajlítva tepsibe tesszük őket, majd betoljuk a tepsit a 180 fokra előmelegített sütőbe kb.12 percre. Valószínű nem fog elférni egy tepsin az egész mennyiség, így ezt a műveletet ugyanígy megismételjük. Hagyjuk kihűlni a kifliket, majd tálaljuk, vagy fémdobozba rakjuk, ahol sokáig eláll.
- Elkészítési idő: 1 óra
- Pihentetési idő: 30 perc
- Sütési idő: 12 perc
Ha tetszett a kókuszos kifli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!