Laktózmentes
Az adventi receptek támogatója a
Hozzávalók
- 215 g kókuszos zabkeksz
- 50 g étcsoki
- 30 g holland kakaópor
- 30 ml barna rum
- 330 ml kókusztejszín
- 20 g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 30 g burgonyakeményítő
- 50 ml víz
- 100 g kókuszreszelék + 2 ek a beleforgatáshoz
Az adventi receptek támogatója a
Az adventi receptek támogatója a
Hozzávalók
- 215 g kókuszos zabkeksz
- 50 g étcsoki
- 30 g holland kakaópor
- 30 ml barna rum
- 330 ml kókusztejszín
- 20 g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 30 g burgonyakeményítő
- 50 ml víz
- 100 g kókuszreszelék + 2 ek a beleforgatáshoz
A kókusztekercs elkészítéséhez a zabkekszet egy késes aprítóban porrá zúzzuk. A csokit egy gömb keverőtálban vízgőz fölött felolvasztjuk, majd belekeverjük a kakaóport és a rumot.
A kókusztejszínt egy gyorsforralóban összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, és közepes lángon melegítve felforraljuk. A keményítőt összekeverjük a vízzel és folyamatos kevergetés mellett belekeverjük a kókusztejszínbe. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és alacsony lángon 1 percig főzzük. A csokis keverékhez öntjük a kókusztejszínes krém negyedét és belekeverjük a kekszőrleményt is.
Összegyúrjuk és két folpack között 5 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Lehúzzuk róla a felső folpackot, és rákenjük a maradék kókusztejszínes krémet. A folpack segítségével szorosan feltekerjük, kicsomagoljuk, majd meghempergetjük kókuszreszelékben és lefedve, a hűtőben 1 napig pihentetjük. Éles, vízbe mártott késsel szeleteljük.
- Elkészítési idő: 30 perc + pihentetés
Ha tetszett a laktózmentes kókusztekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több laktózmentes finomság a mindenapokra:
Laktózmentes tökmagos-kakukkfüves pogácsa
Laktózmentes pudingos szilvaleves
Kókusztejes chiapuding eperraguval
Epres chiapuding bazsalikommal