Hozzávalók
A piskótához
- 90 g puha vaj
- 270 g cukor
- 4 db tojás
- 50 g méz
- 300 ml tej
- 320 g liszt
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt fahéj
- 1 ½ csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
A csokiszószhoz
- 200 g vaj
- 200 g cukor
- 150 ml tej
- 40 g holland kakaópor
- 40 ml fűszeres barna rum (vagy fele mennyiségű rumaroma)
A beleforgatáshoz
- kb. 100 g kókuszreszelék
Hozzávalók
A piskótához
- 90 g puha vaj
- 270 g cukor
- 4 db tojás
- 50 g méz
- 300 ml tej
- 320 g liszt
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt fahéj
- 1 ½ csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
A csokiszószhoz
- 200 g vaj
- 200 g cukor
- 150 ml tej
- 40 g holland kakaópor
- 40 ml fűszeres barna rum (vagy fele mennyiségű rumaroma)
A beleforgatáshoz
- kb. 100 g kókuszreszelék
A retró kókuszkocka egy szuper süti, kevés olyan embert ismerünk, aki ne szeretné. Elkészítéséhez először egy puha piskótára lesz szükségünk, ehhez a vajat és a cukrot robotgéppel kihabosítjuk egy keverőtálban, hozzáadjuk a tojásokat, a mézet, és így is habosra keverjük, majd felöntjük a tejjel.
A lisztet összekeverjük a sóval, a fahéjjal és a sütőporral, majd a tojásos keverékhez adjuk, és robotgéppel összekeverjük. Egy sütőpapírral borított tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük, a végén tűpróbával ellenőrizzük.
A kihűlt piskóta széleit egyenesre vágjuk, majd felkockázzuk. A csokiszósz összetevőit egy gyorsforralóban erős lángon összeolvasztjuk, majd 1 perc alatt összeforraljuk.
A piskótakockákat a csokiszószba dobjuk, és néha átforgatva, 30-50 másodpercig áztatjuk benne, majd a kókuszreszelékbe tesszük, amiben jól meghempergetjük őket.
- Elkészítési idő: kb. 100 perc
- Hozzávalók egy kb. 25×25 cm-es tepsihez
Ha tetszett a retró kókuszos kocka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!