Hirdetés
Instant

Kókuszos torta

Hozzávalók

1
db 18 cm-es tortához
+

A piskótához:

8 db tojás
100 g liszt
35 g holland kakaópor
120 g cukor
2 csipet só
30 ml kókuszlikőr (elhagyható)

A krémhez:

320 ml jól behűtött kókusztej (konzerv verzió)
300 g mascarpone
120 g porcukor

A díszítéshez:

4 ek kókuszreszelék
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Kókuszos torta

Hoztunk egy újabb gyönyörű torta receptet: ez a kókuszos torta amit nem csak hétvégén érdemes kipróbálni hanem akár hétközben is. Krémes, puha és ezt tényleg mindenki szereti. :P
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

1
db 18 cm-es tortához
+

A piskótához:

8 db tojás
100 g liszt
35 g holland kakaópor
120 g cukor
2 csipet só
30 ml kókuszlikőr (elhagyható)

A krémhez:

320 ml jól behűtött kókusztej (konzerv verzió)
300 g mascarpone
120 g porcukor

A díszítéshez:

4 ek kókuszreszelék
Bevásárlólistához adom

A piskótalapokhoz a tojások fehérjét a cukorral habbá verjük, majd belekeverjük a tojássárgájákat is. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, a sóval és a tojáshabhoz keverjük. 2 nagy méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát, 180 fokos, légkeveréses sütőbe toljuk egymás fölé a két tepsit és kb. 12-15 perc alatt megsütjük a lapokat, amiket még forrón, lazán feltekerünk. A lapokat kihűlés után  9-10 cm széles sávokra vágjuk fel, így kapunk 6 téglalapot, amiket egy ecset segítségével megkenünk a kókuszlikőrrel. A kókusztej konzervet felbontjuk és a tetején lévő fehér krémet egy edénybe rakjuk. Habverővel krémesre keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, és belekeverjük a mascarponét. A krémmel megkenünk egy piskótalapot és feltekerjük, majd ehhez illesztjük, csigaszerűen a többi, krémmel megkent lapot. A maradék krémmel körbekenjük a torta szélét és tetejét, végül megszórjuk a száraz serpenyőben megpirított kókuszreszelékkel. 1 órára hűtőbe rakjuk a tortát, hogy szépen szeletelhető legyen.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások