Hozzávalók
A piskótához:
- 8 db tojás
- 100 g liszt
- 35 g holland kakaópor
- 120 g cukor
- 2 csipet só
- 30 ml kókuszlikőr (elhagyható)
A krémhez:
- 320 ml jól behűtött kókusztej (konzerv verzió)
- 300 g mascarpone
- 120 g porcukor
A díszítéshez:
- 4 ek kókuszreszelék
Hozzávalók
A piskótához:
- 8 db tojás
- 100 g liszt
- 35 g holland kakaópor
- 120 g cukor
- 2 csipet só
- 30 ml kókuszlikőr (elhagyható)
A krémhez:
- 320 ml jól behűtött kókusztej (konzerv verzió)
- 300 g mascarpone
- 120 g porcukor
A díszítéshez:
- 4 ek kókuszreszelék
A kókuszos torta piskótalapjaihoz a tojások fehérjét a cukorral habbá verjük, majd belekeverjük a tojássárgájákat is. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, a sóval és a tojáshabhoz keverjük. 2 nagy méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát, 180 fokos, légkeveréses sütőbe toljuk egymás fölé a két tepsit és kb. 12-15 perc alatt megsütjük a lapokat, amiket még forrón, lazán feltekerünk. A lapokat kihűlés után 9-10 cm széles sávokra vágjuk fel, így kapunk 6 téglalapot, amiket egy ecset segítségével megkenünk a kókuszlikőrrel.
A kókusztej konzervet felbontjuk és a tetején lévő fehér krémet egy edénybe rakjuk. Habverővel krémesre keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, és belekeverjük a mascarponét. A krémmel megkenünk egy piskótalapot és feltekerjük, majd ehhez illesztjük, csigaszerűen a többi, krémmel megkent lapot. A maradék krémmel körbekenjük a torta szélét és tetejét, végül megszórjuk a száraz serpenyőben megpirított kókuszreszelékkel. 1 órára hűtőbe rakjuk a tortát, hogy szépen szeletelhető legyen.
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!