Hirdetés

Konfetti keksz

Hozzávalók

10
darabhoz
+

A tésztához

100 g cukor
200 g vaj
300 g liszt
1 db tojás
½ db citrom héja
1 csomag vaníliás cukor

A cukormázhoz

1 db tojásfehérje
200 g porcukor
pár csepp citromlé

A díszítéshez

1 csomag világos színű, töltetlen keménycukorka
1 csomag konfetti dekorcukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Konfetti keksz

Szerintem ezt a kekszet irtó jó móka készíteni akár gyerekekkel, akár haverokkal, de persze egyedül is! Lehet rázogatni is, de legfőképpen megenni érdemes. :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

10
darabhoz
+

A tésztához

100 g cukor
200 g vaj
300 g liszt
1 db tojás
½ db citrom héja
1 csomag vaníliás cukor

A cukormázhoz

1 db tojásfehérje
200 g porcukor
pár csepp citromlé

A díszítéshez

1 csomag világos színű, töltetlen keménycukorka
1 csomag konfetti dekorcukor
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és kb. 30-60 percre hűtőbe rakjuk. Ezután lisztezett deszkán kb. 1,5 mm vékonyra nyújtjuk, majd 5-6 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle. A kiszaggatott tésztaköröket hármasával szétosztjuk. A hármasokból meghagyunk egy teljes kört, kettőnek pedig tetszőleges mintával kiszúrjuk a közepét. A tésztamaradékokat összegyúrjuk, újra kinyújtjuk, és újabb köröket szaggatunk. Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 7 percig sütjük. 

Ezután kivesszük a sütőből a készülő kekszeket, és mindegyik hármasból 1-1 db, mintával szaggatott kör közepére 1-2 szem cukorkát teszünk, majd visszarakjuk őket a sütőbe kb. 5-6 percre, amíg aranybarnára sülnek, és a cukorka bele nem olvad a minta közepébe. Ha nem olvad el szépen a cukor, nem tölti ki a mintát, akkor egy fogpiszkálóval oszlassuk el az olvadt cukrot. 

konfetti keksz
Konfetti keksz

Ha kihűltek a kekszek, a cukormázhoz felverjük a tojásfehérjét, félúton pedig elkezdjük beleszitálni a porcukrot. A végén mehet bele pár csepp citromlé, majd nyomózsákba rakjuk a mázat. 

A kisült tésztahármasoknál a minta nélküli korongok szélére nyomunk a cukormázból, erre kerül egy mintával kiszaggatott, sima korong, szórunk a közepébe cukorkonfettit, majd a széleket itt is lekenjük cukormázzal, végül egy “cukorüveges” keksszel zárjuk a sort. Megvárjuk, amíg a cukormáz megszikkad a tésztakorongok között, és ekkor kész is a kekszünk. 

konfetti keksz
Konfetti keksz

Ha tetszett a konfetti keksz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Ezek is érdekelhetnek:

Pezsgőkrémes linzer

Csokikrémmel töltött keksz

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások