Hirdetés
Green Kitchen

Hozzávalók

18
db-hoz
+

A tésztához

300 g liszt
200 g DESIRA márkázott vaj
100 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
½ db citrom héja
1 db tojás

A krémhez

5 db tojássárgája
50 g liszt
100 g cukor
180 ml tej
200 ml pezsgő
120 g szoba-hőmérsékletű vaj

A díszítéshez

40 g Moser Roth FAIRTRADE csokoládé
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Pezsgőkrémes linzer

A linzert általában mindenki úgy ismeri, hogy két omlós, vaníliás korong lekvárral van töltve. Na de ha kihagyjuk a lekvárt, és pezsgőkrémet rakunk a közepébe, akkor máris egy remek szilveszteri süti válhat belőle, ami egyébként isteni finom!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

18
db-hoz
+

A tésztához

300 g liszt
200 g DESIRA márkázott vaj
100 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
½ db citrom héja
1 db tojás

A krémhez

5 db tojássárgája
50 g liszt
100 g cukor
180 ml tej
200 ml pezsgő
120 g szoba-hőmérsékletű vaj

A díszítéshez

40 g Moser Roth FAIRTRADE csokoládé
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A tésztához a lisztet és a vajat összemorzsoljuk, majd hozzágyúrjuk a többi hozzávalót, a lehető leggyorsabban (főleg, ha kézzel dolgozunk). Majd fóliába csomagoljuk a tésztát, és berakjuk 30-40 percre a hűtőbe. 

A  krémhez a vaj kivételével csomómentesre keverjük a hozzávalókat, és közepes lángon, folyamatosan kevergetve besűrítjük, mintha pudingot készítenénk. A krémalapot hagyjuk hűtőhidegre hűlni. 

Közben a tésztát kicsomagoljuk a fóliából, és lisztezett deszkán 1,5 mm vastagságúra nyújtjuk, majd közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A korongokat sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük. 

A krémalapot robotgéppel elkezdjük kikeverni, miközben hozzáadagoljuk a vajat. A krémet nyomózsákba töltjük, és a korongok felére nyomunk belőle. Mindegyik tésztakorongra kerül egy másik, és kissé rányomjuk őket. 

A díszítéshez vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit, nyomózsákba vagy sütőpapírból hajtogatott tölcsérbe csorgatjuk, kivágjuk a végét, és óramintát „rajzolunk” a sütik tetejére. Egy napot mindenképp hagyjuk pihenni, mert akkor fog megpuhulni a tészta.

Pezsgőkrémes linzer
Pezsgőkrémes linzer

Ha tetszett a pezsgőkrémes linzer receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Ezek is érdekelhetnek:

Narancsos linzer

Gesztenyés isler

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások