Hirdetés
Green Kitchen

Csokikrémmel töltött keksz

Hozzávalók

10
darabhoz
+

A tésztához

250 g liszt
50 g porcukor
30 g víz
125 g vaj
1 db tojássárgája
1 csipet só

A krémhez

100 g tejszín
150 g étcsoki

A töltelékhez

2 ek meggylekvár

A díszítéshez

30 g étcsoki
piros csokidrazsé
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Csokikrémmel töltött keksz

Pár éve már szembejött velem ez a süti, de mindig csak halogattam az elkészítését, pedig irtó cuki. Alapvetően sima lekvárral is megtölthetitek, ráadásul olyannal, amilyennel csak szeretnétek, de ezzel a csokikrémmel és a kissé fanyarabb meggylekvárral issssteni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
22
Hirdetés

Hozzávalók

10
darabhoz
+

A tésztához

250 g liszt
50 g porcukor
30 g víz
125 g vaj
1 db tojássárgája
1 csipet só

A krémhez

100 g tejszín
150 g étcsoki

A töltelékhez

2 ek meggylekvár

A díszítéshez

30 g étcsoki
piros csokidrazsé
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A töltött keksz tésztájához a hozzávalókat összedolgozzuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe rakjuk. Lisztezett felületen 1,5 mm vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk ki belőle. A leeső tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk és szaggatjuk. Sütőpapíros tepsiben, 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 13-14 perc alatt készre sütjük a kekszeket. 

A krémhez a tejszínt felmelegítjük, és leöntjük vele a kisebb darabokra tördelt csokit. Amikor felolvadt a csoki, átkeverjük a ganache-t, és hűtőbe rakjuk, amíg teljesen kihűl, majd egy robotgéppel kissé kihabosítjuk, de vigyázzunk, ne keverjük túl, mert könnyen megkeményedhet a krém (ha így járunk, picit dobjuk be a mikróba). Nyomózsákba töltjük a krémet, a kekszek felére vastagabb karimát nyomunk belőle, a közepükön maradt kis helyre pedig egy-egy apró mokkáskanálnyi lekvárt rakunk, majd rárakunk egy másik kekszet. 

A díszítéshez felolvasztjuk a csokit, és egy sütőpapírból hajtogatott „habzsákból”, megrajzoljuk vele a rénszarvasok szemét, agancsát, majd egy kis csokit nyomunk az orruk helyére, és ezzel rögzítjük a csokidrazsé „orrokat”.

csokikrémmel töltött keksz
Csokikrémmel töltött keksz

Ha tetszett a csokikrémmel töltött keksz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Mákos-citromos linzer csokikrémmel

Citrusos keksz

Almáspite-kekszszendvics

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások