Hozzávalók
A tésztához
- 250 g liszt
- 50 g porcukor
- 30 g víz
- 125 g vaj
- 1 db tojássárgája
- 1 csipet só
A krémhez
- 100 g tejszín
- 150 g étcsoki
A töltelékhez
- 2 ek meggylekvár
A díszítéshez
- 30 g étcsoki
- piros csokidrazsé
Hozzávalók
A tésztához
- 250 g liszt
- 50 g porcukor
- 30 g víz
- 125 g vaj
- 1 db tojássárgája
- 1 csipet só
A krémhez
- 100 g tejszín
- 150 g étcsoki
A töltelékhez
- 2 ek meggylekvár
A díszítéshez
- 30 g étcsoki
- piros csokidrazsé
A töltött keksz tésztájához a hozzávalókat összedolgozzuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe rakjuk. Lisztezett felületen 1,5 mm vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk ki belőle. A leeső tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk és szaggatjuk. Sütőpapíros tepsiben, 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 13-14 perc alatt készre sütjük a kekszeket.
A krémhez a tejszínt felmelegítjük, és leöntjük vele a kisebb darabokra tördelt csokit. Amikor felolvadt a csoki, átkeverjük a ganache-t, és hűtőbe rakjuk, amíg teljesen kihűl, majd egy robotgéppel kissé kihabosítjuk, de vigyázzunk, ne keverjük túl, mert könnyen megkeményedhet a krém (ha így járunk, picit dobjuk be a mikróba). Nyomózsákba töltjük a krémet, a kekszek felére vastagabb karimát nyomunk belőle, a közepükön maradt kis helyre pedig egy-egy apró mokkáskanálnyi lekvárt rakunk, majd rárakunk egy másik kekszet.
A díszítéshez felolvasztjuk a csokit, és egy sütőpapírból hajtogatott „habzsákból”, megrajzoljuk vele a rénszarvasok szemét, agancsát, majd egy kis csokit nyomunk az orruk helyére, és ezzel rögzítjük a csokidrazsé „orrokat”.
Ha tetszett a csokikrémmel töltött keksz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!