Hozzávalók
A tésztához
- 3 db tojás
- 130 g mandulaliszt
- 50 g méz
- 8 g sütőpor
- 1 csipet só
A krémhez
- 350 ml konzerv kókusztej
- 80 g nyírfacukor
- 2 db tojássárgája
- 1 ek keményítő
- 1 ek méz
- 1 db vaníliarúd kikapart magjai
A tetejére
- 100 g étcsoki
- 40 ml konzerv kókusztej
A rétegek közé
- 200 g cukormentes sárgabaracklekvár
Hozzávalók
A tésztához
- 3 db tojás
- 130 g mandulaliszt
- 50 g méz
- 8 g sütőpor
- 1 csipet só
A krémhez
- 350 ml konzerv kókusztej
- 80 g nyírfacukor
- 2 db tojássárgája
- 1 ek keményítő
- 1 ek méz
- 1 db vaníliarúd kikapart magjai
A tetejére
- 100 g étcsoki
- 40 ml konzerv kókusztej
A rétegek közé
- 200 g cukormentes sárgabaracklekvár
A mézeskrémes-pohárkrém bár nem megúszós, de érdemes rászánni az időt. A tésztához a tojásfehérjéket habbá verjük, majd mehetnek bele a sárgáják és a többi hozzávaló is. A masszát egy sütőpapírral bélelt, kb. 20 × 14 cm-es tepsibe öntjük, 175 fokra előmelegített sütőben 18 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Amíg sült a tészta, a krém hozzávalóit egy lábasban csomómentesre keverjük, közepes lángon, folyamatos keverés közben besűrítjük, majd ha szoba-hőmérsékletűre hűlt, a hűtőben lehűtjük.
Egy tálba tesszük az összetört étcsokit, ráöntjük a jól felmelegített kókusztejet, majd amikor felolvadt, homogénre keverjük.
Tetszőleges sorrendben egymásra rétegezzük a poharakban a hosszában félbevágott, kör alakúra szaggatott vagy kisebb kockákra vágott piskótát, kihűtött a krémet, a cukormentes baracklekvárt és az olvasztott csokit. Kandírozott naranccsal és csokireszelékkel díszíthetjük.
elkészítési idő: 110 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!