A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A piskótához
- 2 db tojás
- 40 g cukor
- 2 ek olaj
- 40 g liszt
- 10 g kakaópor
A párizsi krémhez
- 500 ml hideg tejszín
- 280 g kristálycukor
- 140 g kakaópor
- 350 g szobahőmérsékletű vaj
- 1 marék meggybefőtt
A tetejére
- 50 ml tejszín
- 100 g étcsoki
A díszítéshez
- 12 szem meggy
A fantasztikus desszertek támogatója a
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A piskótához
- 2 db tojás
- 40 g cukor
- 2 ek olaj
- 40 g liszt
- 10 g kakaópor
A párizsi krémhez
- 500 ml hideg tejszín
- 280 g kristálycukor
- 140 g kakaópor
- 350 g szobahőmérsékletű vaj
- 1 marék meggybefőtt
A tetejére
- 50 ml tejszín
- 100 g étcsoki
A díszítéshez
- 12 szem meggy
A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Belepottyantjuk a tojássárgájákat, és belekeverjük az olajat is. A lisztet és a kakaóport összekeverjük, beleforgatjuk a tojásos habba, óvatosan átkeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát, és 180 fokos sütőben 18-20 percig sütjük.
A párizsi krémhez a tejszínt összefőzzük a cukorral (ne forraljuk), belekeverjük a kakaóport, majd alaposan kihűtjük. Miután 3-4 órát pihent a hűtőben, kihabosítjuk a vajat, majd a krémalapot is, és amikor már kissé stabilabb a krém, belekeverjük a puha vajat.
A piskótát kivesszük a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd visszarakjuk az összekapcsolt tortaformába. Sütőpapírból vágunk 2 db, szélesebb sávot, ezt a piskóta és a forma közé illesztjük. Rádobáljuk a meggyszemeket a piskótára, rákenjük a krémet (kb 3 evőkanálnyit tegyünk félre a díszítéshez), elsimítjuk a tetejét, és kb. 1,5-2 órára a fagyasztóba, vagy 3-4 órára a hűtőbe rakjuk.
Mikor kissé megdermedt a teteje, jöhet a felső réteg. Ehhez felmelegítjük a tejszínt, ráöntjük az összetördelt csokira, és ha az felolvadt, átkeverjük, majd egyenletesen eloszlatjuk a torta tetején. Mikor a csokis rész is megdermedt, a maradék krémet csillagcsöves nyomózsákba rakjuk, 12 db kis halmot nyomunk a torta szélére, és ebbe ültetjük a meggyszemeket.
Ha tetszett a lúdláb receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!