Hirdetés
Karácsonyi menü

Lúdláb, a legcsokisabb klasszikus

Hozzávalók

1
db 22 cm-es tortaformához
+

A piskótához

2 db tojás
40 g cukor
2 ek olaj
40 g liszt
10 g kakaópor

A párizsi krémhez

500 ml hideg tejszín
280 g kristálycukor
140 g kakaópor
350 g szobahőmérsékletű vaj
1 marék meggybefőtt

A tetejére

50 ml tejszín
100 g étcsoki

A díszítéshez

12 szem meggy
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Lúdláb, a legcsokisabb klasszikus

A nagy klasszikus: párizsi krémes, nagyon kakaós, meggyes süti, amit szinte lehetetlen megunni! Hát persze hogy ez a lúdláb! Ha pedig valaki esetleg tudja a neve eredetét, kérjük, írja meg kommentben, mert mi még nem találtunk kielégítő választ erre a hatalmas kérdésre. :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

1
db 22 cm-es tortaformához
+

A piskótához

2 db tojás
40 g cukor
2 ek olaj
40 g liszt
10 g kakaópor

A párizsi krémhez

500 ml hideg tejszín
280 g kristálycukor
140 g kakaópor
350 g szobahőmérsékletű vaj
1 marék meggybefőtt

A tetejére

50 ml tejszín
100 g étcsoki

A díszítéshez

12 szem meggy
Bevásárlólistához adom

A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Belepottyantjuk a tojássárgájákat, és belekeverjük az olajat is. A lisztet és a kakaóport összekeverjük, beleforgatjuk a tojásos habba, óvatosan átkeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát, és 180 fokos sütőben 18-20 percig sütjük. 

Lúdláb tálalása

A párizsi krémhez a tejszínt összefőzzük a cukorral (ne forraljuk), belekeverjük a kakaóport, majd alaposan kihűtjük. Ha pihent egy kicsit a hűtőben, kihabosítjuk a vajat, majd a krémalapot is, és amikor már kissé stabilabb a krém, belekeverjük a puha vajat. 

A piskótát kivesszük a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd visszarakjuk az összekapcsolt tortaformába. Sütőpapírból vágunk 2 db, szélesebb sávot, ezt a piskóta és a forma közé illesztjük. Rádobáljuk a meggyszemeket a piskótára, rákenjük a krémet (kb 3 evőkanálnyit tegyünk félre a díszítéshez), elsimítjuk a tetejét, és kb. 1,5-2 órára a fagyasztóba, vagy 3-4 órára a hűtőbe rakjuk. 

Mikor kissé megdermedt a teteje, jöhet a felső réteg. Ehhez felmelegítjük a tejszínt, ráöntjük az összetördelt csokira, és ha az felolvadt, átkeverjük, majd egyenletesen eloszlatjuk a torta tetején. Mikor a csokis rész is megdermedt, a maradék krémet csillagcsöves nyomózsákba rakjuk, 12 db kis halmot nyomunk a torta szélére, és ebbe ültetjük a meggyszemeket.

Lúdláb elkészítése

Ha tetszett a lúdláb receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások