Hozzávalók
- 220 g rizs
- 100 ml víz
- 500 ml tej
- 400 habtejszín
- 12 g vaníliás cukor
- 4 ek kristálycukor
- 100 g darált mák
- 1 db citrom héja
- 50 g vaj
Mákos tejberizs
Hozzávalók
- 220 g rizs
- 100 ml víz
- 500 ml tej
- 400 habtejszín
- 12 g vaníliás cukor
- 4 ek kristálycukor
- 100 g darált mák
- 1 db citrom héja
- 50 g vaj
A mákos tejberizs egyszerű és gyorsan elkészíthető desszert, ami vendégváróként, sőt még reggelire is tökéletesen megállja a helyét. Első lépésként a rizst átmossuk és a vízzel együtt felrakjuk főzni. Mikor magába szívta a vizet, hozzáöntjük a tej és a tejszín felét, hozzáadjuk vaníliás cukrot, valamint a kristálycukrot, és folyamatosan kevergetve tovább főzzük közepes lángon.
Amikor magába szívta a folyadékot, felöntjük a maradék tejjel és tejszínnel, hozzáadjuk a mákot, belereszeljük a citrom héját, és továbbra is kevergetve addig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul. Végül belekeverjük a vajat, és tálalhatunk is.
- Elkészítési idő: 25 perc
Ha tetszett a mákos tejberizs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!