Hirdetés
Bespájzolva

Málnás - fehér csokis macaron

Hozzávalók

18
macaronhoz
+
90 g mandulaliszt
125 g porcukor
1 csipet só
2 db tojásfehérje
50 g cukor
pár csepp piros ételfesték (gél állagú)

A krémhez

70 ml tejszín
3 - 4 ek átpasszírozott málnalekvár
250 g fehér csoki
pár csepp piros ételfesték (elhagyható)

A közepébe

3 - 4 ek málnalekvár
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Málnás - fehér csokis macaron

Elég erősen mennek a viták azért arról, hogy a macaron francia vagy olasz eredetű, de megcáfolhatatlan tény, hogy Franciaország jut mindenkinek eszébe az apró falatkákról. Végtelenségig lehet variálni a színeket és az ízeket, és ha még nincs hozzá jó receptetek, akkor itt egy viszonylag egyszerűbb változat ;) Tipp: használhattok természetes színezéket, de el is hagyhatjátok ha szeretnétek! Amire érdemes figyelni, hogy ha használtok, az gél vagy por állagú legyen, a folyadék halmazállapotútól elfolyhat a tészta!
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

18
macaronhoz
+
90 g mandulaliszt
125 g porcukor
1 csipet só
2 db tojásfehérje
50 g cukor
pár csepp piros ételfesték (gél állagú)

A krémhez

70 ml tejszín
3 - 4 ek átpasszírozott málnalekvár
250 g fehér csoki
pár csepp piros ételfesték (elhagyható)

A közepébe

3 - 4 ek málnalekvár
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A mandulalisztet és a porcukrot aprítóba rakjuk, és pár másodpercig járatjuk a gépet, hogy még finomabb, por állagú keveréket kapjunk, majd hozzáadunk egy csipet sót. A tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni, majd amikor már fehér, stabilabb habot kapunk, beleszórjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. A mandulalisztes elegyhez keverjük a fehérjehab felét, majd fellazítjuk a hab másik felével, és alaposan elkeverjük, közben belecsepegtetjük az ételfestéket, de vigyázzunk, hogy ne keverjük túl, mert könnyen szétfolyhat a massza. 

Habzsákba töltjük az alapot, és kb. 2,5 cm-es korongokat nyomunk belőle egy sütőpapíros tepsire, majd 2-3-szor jól odacsapjuk az asztalhoz a tepsit, hogy a légbuborékok kijöjjenek a tésztából és szépen elterüljenek a macaronok. 

40-50 percig szárítjuk őket, majd ha már hozzáérünk a tetejükhöz, és nem tapad a kezünkre tészta, mehetnek be a 140-145 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe 14 percre. Ha letelt az idő, kivesszük őket a sütőből, és hagyjuk kihűlni, majd óvatosan lehúzzuk őket a sütőpapírról. 

A krémhez felmelegítjük a tejszínt és átpasszírozzuk a málnalekvárt. A tejszínt a fehér csokira öntjük, és ha felolvadt, alaposan elkeverjük, majd hozzákeverjük az átpasszírozott lekvárt, és esetleg pár csepp ételfestéket, hogy még szebb, rózsaszínű legyen. Ha túl lágy lenne a krém, hűtőbe dobjuk 20-30 percre. Ezután nyomózsákból a macaronok felére kis karimát nyomunk a krémből, a közepükbe málnalekvárt töltünk, majd óvatosan rájuk nyomjuk a macarontetőket.

Málnás-fehér csokis macaron

Ha tetszett a málnás-fehér csokis macaron receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások