Hozzávalók
- 90 g mandulaliszt
- 125 g porcukor
- 1 csipet só
- 2 db tojásfehérje
- 50 g cukor
- pár csepp piros ételfesték (gél állagú)
A krémhez
- 70 ml tejszín
- 3 - 4 ek átpasszírozott málnalekvár
- 250 g fehér csoki
- pár csepp piros ételfesték (elhagyható)
A közepébe
- 3 - 4 ek málnalekvár
Hozzávalók
- 90 g mandulaliszt
- 125 g porcukor
- 1 csipet só
- 2 db tojásfehérje
- 50 g cukor
- pár csepp piros ételfesték (gél állagú)
A krémhez
- 70 ml tejszín
- 3 - 4 ek átpasszírozott málnalekvár
- 250 g fehér csoki
- pár csepp piros ételfesték (elhagyható)
A közepébe
- 3 - 4 ek málnalekvár
A mandulalisztet és a porcukrot aprítóba rakjuk, és pár másodpercig járatjuk a gépet, hogy még finomabb, por állagú keveréket kapjunk, majd hozzáadunk egy csipet sót. A tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni, majd amikor már fehér, stabilabb habot kapunk, beleszórjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. A mandulalisztes elegyhez keverjük a fehérjehab felét, majd fellazítjuk a hab másik felével, és alaposan elkeverjük, közben belecsepegtetjük az ételfestéket, de vigyázzunk, hogy ne keverjük túl, mert könnyen szétfolyhat a massza.
Habzsákba töltjük az alapot, és kb. 2,5 cm-es korongokat nyomunk belőle egy sütőpapíros tepsire, majd 2-3-szor jól odacsapjuk az asztalhoz a tepsit, hogy a légbuborékok kijöjjenek a tésztából és szépen elterüljenek a macaronok.
40-50 percig szárítjuk őket, majd ha már hozzáérünk a tetejükhöz, és nem tapad a kezünkre tészta, mehetnek be a 140-145 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe 14 percre. Ha letelt az idő, kivesszük őket a sütőből, és hagyjuk kihűlni, majd óvatosan lehúzzuk őket a sütőpapírról.
A krémhez felmelegítjük a tejszínt és átpasszírozzuk a málnalekvárt. A tejszínt a fehér csokira öntjük, és ha felolvadt, alaposan elkeverjük, majd hozzákeverjük az átpasszírozott lekvárt, és esetleg pár csepp ételfestéket, hogy még szebb, rózsaszínű legyen. Ha túl lágy lenne a krém, hűtőbe dobjuk 20-30 percre. Ezután nyomózsákból a macaronok felére kis karimát nyomunk a krémből, a közepükbe málnalekvárt töltünk, majd óvatosan rájuk nyomjuk a macarontetőket.
Ha tetszett a málnás-fehér csokis macaron receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!