Hozzávalók
A málnás öntethez
- 400 g fagyasztott málna
- 1 tk vaníliaaroma
- 100 g cukor
- 1 ek keményítő
A krémhez
- 500 g mascarpone
- 300 ml habtejszín
- 100 g porcukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 mk őrölt gyömbér
A rétegezéshez
- 18 db babapiskóta
A tetejére
- pár szem málna
- 1 ek aprított pisztácia
Hozzávalók
A málnás öntethez
- 400 g fagyasztott málna
- 1 tk vaníliaaroma
- 100 g cukor
- 1 ek keményítő
A krémhez
- 500 g mascarpone
- 300 ml habtejszín
- 100 g porcukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 mk őrölt gyömbér
A rétegezéshez
- 18 db babapiskóta
A tetejére
- pár szem málna
- 1 ek aprított pisztácia
A málnás trifle elkészítéséhez először a málnás öntetet állítjuk össze. A málnát a vaníliaaromával (vagy vaníliarúddal, vaníliás cukorral) és a cukorral 10-15 percig főzzük, majd egy kevés hideg vízben (10 ml) elkeverjük a keményítőt, hozzákeverjük a málnás részhez, és megvárjuk, amíg újra felforr, hogy besűrűsödjön kissé a keményítőtől. Hagyjuk kihűlni.
A krémhez a mascarponét és a habtejszínt robotgéppel, magas fokozaton stabil, selymes krémállagúra habosítjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót.
A babapiskótákat a málnás, sűrűbb öntetbe mártjuk, és a krémmel 3-4 rétegben egymásra pakoljuk.
A süti tetejére rádobáljuk a málnaszemeket, és megszórjuk a pisztáciával. Tálalás előtt jól lehűtjük.
Ha tetszett ez a málnás rakott, babapiskótás trifle recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!