Hirdetés
Karácsonyi menü

Mézeskalácsos habcsókszelet

Hozzávalók

1
db 20x30 cm tepsihez
+

Hozzávalók a tésztához

60 g vaj
100 g cukor
5 ek tej
3 db tojássárgája
1 mk fahéj
1 mk gyömbér
1 mk szegfűszeg
1 mk szerecsendió
1 ek vaníliás cukor
200 g búzaliszt
2 tk sütőpor
1 csipet só

A kenéshez

1 üveg narancslekvár (kb. 100 g)

A habcsókréteghez

3 db tojásfehérje
200 g cukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Mézeskalácsos habcsókszelet

A mézeskalácsos, fűszeres sütiket szerintem képtelenség megunni télen, úgyhogy mi is igyekszünk több ilyet készíteni. Ez a süti az egyik kedvenc, nyári, ribizlis szeletemnek a téliesített változata, fanyar narancslekvárral, fűszeres tésztával és egy nagy adag habcsókkal!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1
db 20x30 cm tepsihez
+

Hozzávalók a tésztához

60 g vaj
100 g cukor
5 ek tej
3 db tojássárgája
1 mk fahéj
1 mk gyömbér
1 mk szegfűszeg
1 mk szerecsendió
1 ek vaníliás cukor
200 g búzaliszt
2 tk sütőpor
1 csipet só

A kenéshez

1 üveg narancslekvár (kb. 100 g)

A habcsókréteghez

3 db tojásfehérje
200 g cukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A tésztához a vajat és a cukrot elkeverjük, majd mehet bele a többi hozzávaló. Sütőpapírral bélelt kb. 20×30 cm méretű tepsibe nyomkodjuk egyenletesen a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk kb.15 percre. Mikor elősült a tészta, megkenjük jó vastagon narancslekvárral.

150 fokra mérsékeljük a sütő hőmérsékletét. A habhoz a tojásfehérjét és a cukrot egy tálba mérjük, vízgőz fölött összemelegítjük (ne forraljuk, mert kicsapódik/megfő a tojás), majd robotgéppel, magas fokozaton masszív habcsók állagúra keverjük. Rákenjük a narancslekváros tészta tetejére a habot és a 150 fokos sütőbe visszatoljuk a sütit kb. 10-12 percre.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások