Hirdetés

Mogyorókrémes-banános bejgli

Hozzávalók

2
rúd bejglihez
+

A tésztához

75 ml tej
25 g porcukor
10 g vaníliás cukor
5 g friss élesztő
225 g liszt
1 csipet só
1 db citrom reszelt héja
75 g szoba-hőmérsékletű vaj
25 g libazsír
1 csapott ek tejföl
1 db tojássárgája
1 db tojás a kenéshez

A töltelékhez

250 g törökmogyoró
300 g mogyorókrém
2 db banán
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mogyorókrémes-banános bejgli

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én a mogyorókrémet evőkanállal szoktam enni az üvegből. Persze tudom, hogy ez nem épp a legnormálisabb dolog, úgyhogy igyekszem becsempészni a sütikbe is ezt a csodát. Ezen gondolatom mentén készült el ez a brutális, nagyon mogyorós és nagyon banános bejgli, amit jó szívvel ajánlok az édesszájú családtagoknak, akár ajándékba is! :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
14
Hirdetés

Hozzávalók

2
rúd bejglihez
+

A tésztához

75 ml tej
25 g porcukor
10 g vaníliás cukor
5 g friss élesztő
225 g liszt
1 csipet só
1 db citrom reszelt héja
75 g szoba-hőmérsékletű vaj
25 g libazsír
1 csapott ek tejföl
1 db tojássárgája
1 db tojás a kenéshez

A töltelékhez

250 g törökmogyoró
300 g mogyorókrém
2 db banán
Bevásárlólistához adom

A tejet megmelegítjük, beleszórjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet egy nagyobb tálban összekeverjük a sóval és a reszelt citromhéjjal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, valamint az élesztős tejet, és sima tésztává dolgozzuk. Két részre osztjuk, gombócot formázunk belőle, letakarjuk fóliával, és felhasználásig hűtőbe tesszük. 

A töltelékhez a mogyorót egy tepsibe szórjuk, és 190 fokra előmelegített sütőben 9-10 percig pirítjuk, majd még melegen lezúzzuk egy aprítóban, és összekeverjük a mogyorókrémmel.

Kivesszük a tésztagombócokat a hűtőből, és lisztezett deszkán, mindkettőt 32 x 20 cm-esre nyújtjuk. Mindkét tésztánál a 32 cm-es oldal alsó részétől elkenjük a tölteléket úgy, hogy a két szélső oldalnál és a fenti hosszabbik oldalnál hagyjunk ki kb. 1,5 cm-t. A mogyorókrémes tölteléket megszórjuk a kisebb darabokra vágott banánnal. A két oldalánál behajtjuk a tésztát, majd feltekerjük, és sütőpapíros tepsire rakjuk őket. Megszurkáljuk villával a tetejüket, és lekenjük tojássárgájával, majd hideg helyre rakjuk addig, amíg megszárad a kenés. Ezután lekenjük tojásfehérjével, és ilyenkor rakhatunk a tetejére díszítésként egész mogyorószemeket vagy épp szórócukrot. Megvárjuk, amíg a fehérjés lekenés is megszárad, majd először 200 fokra előmelegített (alsó-felső sütés) sütőbe toljuk 15 percre, utána pedig 185 fokon sütjük további 10 percig. Ha kibírjátok, érdemes legalább pár órán át pihentetni, hogy teljesen ki tudjon hűlni! 🙂

Mogyorókrémes-banános bejgli

Ha tetszett a mogyorókrémes-banános bejgli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások