Hirdetés

Oroszkrémtorta, a nagy klasszikus

Hozzávalók

1
24 cm átmérőjű tortához
+

A piskótához

8 db tojás
160 g cukor
200 g liszt
1 csipet só
20 ml olaj

A főzött krémhez

6 db tojássárgája
2 db tojásfehérje
20 g liszt
200 g cukor
320 ml tej
1/2 db vaníliarúd

A krém lazításához

12 g zselatin
25 ml víz
400 ml hideg tejszín
1 nagy marék mazsola
60 ml portorico rum

A díszítéshez

400 ml hideg tejszín
60 g porcukor
40 g étcsoki
friss gyümölcsök (pl. pár szelet narancs, málna)
2 marék szeletelt mandula
Hirdetés

Oroszkrémtorta, a nagy klasszikus

Ez tipikusan az a torta, amit imádni fogtok, ha szeretitek a krémes sütiket. 3 réteg vékonyabb piskótalap, nagyon sok tejszínnel lazított főzött krém, és még egy nagy adag tejszínhab is borítja ezt a tortát.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

1
24 cm átmérőjű tortához
+

A piskótához

8 db tojás
160 g cukor
200 g liszt
1 csipet só
20 ml olaj

A főzött krémhez

6 db tojássárgája
2 db tojásfehérje
20 g liszt
200 g cukor
320 ml tej
1/2 db vaníliarúd

A krém lazításához

12 g zselatin
25 ml víz
400 ml hideg tejszín
1 nagy marék mazsola
60 ml portorico rum

A díszítéshez

400 ml hideg tejszín
60 g porcukor
40 g étcsoki
friss gyümölcsök (pl. pár szelet narancs, málna)
2 marék szeletelt mandula

A piskótához a tojásfehérjéket habbá verjük, a vége felé hozzászórjuk a cukrot is. Ha már fehér, keményebb a hab, folyamatos keverés mellett belecsurgatjuk az olajat és a hozzáadjuk a tojássárgájákat is. A lisztet elkeverjük a sóval, lazán beleforgatjuk a tojásos habba, elkeverjük és sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 35 percig).

A sütőből kivéve rácsra rakjuk, fejjel lefelé kihűlni, majd amikor már langyosra hűlt, körbevágjuk a piskótát a forma mentén, kiemeljük a piskótát, lehúzzuk róla a papírt és visszarakjuk a rácsra.

A mazsolát beáztatjuk a rumba. A főzött krémhez a tojássárgájákat és a fehérjéket, lisztet, cukrot, tejet és a vaníliarúd kikapart magjait és magát a rudat is csomómentesre keverjük, majd folyamatos keverés mellett, puding állagúra sűrítjük. Kivesszük belőle a vaníliarudat és kb. 10 percenként jól átkeverjük, vagy letakarjuk egy fóliával és így hagyjuk kihűlni a krémalapot. A zselatint beleszórjuk a vízbe, elkeverjük és kicsit félrerakjuk. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, a végén belekeverjük a porcukrot is. A zselatint felmelegítjük (nem forraljuk) és folyamatos keverés mellett a habba csurgatjuk, majd 2-3 részletben kihűlt főzött krémhez adjuk a habot. Belekeverjük a mazsolát is.

Az oroszkrémtorta elkészítése

A kihűlt piskótát egy éles késsel 3 lapba vágjuk, megtöltjük a krémmel, úgy hogy a tetejét és az oldalát is bevonjuk vele. A díszítéshez való hideg tejszínt habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a porcukrot is. Körbekenjük vele a torta oldalát, a többit pedig nyomózsákba rakjuk és kidíszítjük vele a torta tetejét. Pirított szeletelt mandulával, pár cikk naranccsal, málnával vagy épp vékony csíkokra vágott étcsokival díszítjük.

 

Ha tetszett az oroszkrémtorta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások