Hozzávalók
Az égetett tésztához
- 100 ml víz
- 1 csipet só
- 1 csipet cukor
- 60 g vaj
- 100 g liszt
- 3 db tojás
A krémhez
- 100 g törökmogyoró
- 120 g cukor
- 3 db tojássárgája
- 2 tk cukor
- 15 g étkezési keményítő
- 250 ml tej
- 100 g szobahőmérsékletű vaj
A tetejére
- porcukor
Hozzávalók
Az égetett tésztához
- 100 ml víz
- 1 csipet só
- 1 csipet cukor
- 60 g vaj
- 100 g liszt
- 3 db tojás
A krémhez
- 100 g törökmogyoró
- 120 g cukor
- 3 db tojássárgája
- 2 tk cukor
- 15 g étkezési keményítő
- 250 ml tej
- 100 g szobahőmérsékletű vaj
A tetejére
- porcukor
A krémhez a mogyorót egy tepsibe szórjuk és 180 fokos sütőben, időnként átkeverve megpirítjuk. 120 g cukrot karamellizálunk és ráöntjük a mogyoróra. Hagyjuk kihűlni, majd kisebb darabokra törve egy aprítógépben teljesen lezúzzuk.
A tésztához a vizet, sót, cukrot, vajat összeolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet és fakanállal pár percig keverjük a tűzhelyen, amíg elválik a massza szépen az edény falától. Egyenként, folyamatos keverés mellett belekekeverjük a tojásokat a masszába,majd hagyjuk legalább langyosra hűlni. A masszát csillagcsöves nyomózsákba adagoljuk, majd sütőpapíros tepsire 2 kb. 19-20 cm átmerőjű karikát nyomunk. 200 fokos sütőbe rakjuk a tepsit, a sütő aljába pedig egy kis vízzel teli edényt rakunk. Kb. 20-25 percig sütjük a tésztát, majd lekapcsoljuk a sütőt, kitámasztjuk résnyire egy fakanállal és így hagyjuk kihűlni a tésztát. A krémhez a tojássárgákat elkeverjük a keményítővel és 2 tk cukorral, majd melegítés közben, felöntjük a tejjel, közben pedig csomómentesre keverjük. Folyamatos melegítéssel és keveréssel besűrítjük a krémet, majd ha kihűlt belekeverjük a vajat és az előzőleg apróra őrölt mogyorós grillázst. A krémmel megtöltjük a két kihűlt tésztakoszorút, megszórjuk porcukorral és tálaljuk.