Hirdetés
Bespájzolva

Ropogós tekercsek

Hozzávalók

8 - 10
darabhoz
+
60 g vaj
60 g barna cukor
60 g golden szirup (a receptjét megtalálod az oldalunkon)
55 g liszt
1 késhegynyi őrölt gyömbér
1 mk lime-lé
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Ropogós tekercsek

Szerintem ez az a „süti”, ami őrülten jól néz ki. Bármilyen krémmel megtölthetitek, de akár sima tejszínhabbal is szuperjó. Nagyon ropogós, nagyon édes, nagyon vajas, de pont ezek miatt csodálatos! Ha nem találtok golden szirupot, akkor itt egy remek recept hozzá! :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

8 - 10
darabhoz
+
60 g vaj
60 g barna cukor
60 g golden szirup (a receptjét megtalálod az oldalunkon)
55 g liszt
1 késhegynyi őrölt gyömbér
1 mk lime-lé
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A vajat, a barna cukrot és a szirupot összemelegítjük egy gyorsforralóban, épp annyira, hogy feloldódjon a cukor, majd belekeverjük a többi hozzávalót. Egy sütőpapíros tepsire 1-1 kis teáskanálnyi mennyiséget rakunk, kb. 4-5 ujjnyi távolságra egymástól, és kb. 8-10 cm átmérőjű kör alakúvá simítjuk el a masszát. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 12-14 percig sütjük őket. Ezalatt elterülnek, és kialakul a kissé lyukacsos, hólyagos felületük. 

Kivesszük a tepsit, várunk vele 1 percet, és óvatosan, hogy ne égessük meg magunkat, feltekerjük őket egy-egy habrolócsőre, vagy valamilyen, kb. 2-2,5 cm átmérőjű csőre, és várunk vele 1-2 percet, hogy megszilárduljon. Ezután lehúzzuk a csőről, és ha teljesen kihűlt, tetszőleges krémekkel tölthetjük. Tipp: várjuk meg azt az állagot, amikor még szépen formázható, de nem tűzforró. Egyszerre maximum 2-3 db-ot süssünk, mert többel nem tudunk már szépen dolgozni, mivel hamar szilárdul.

Ropogós tekercsek
Ropogós tekercsek

Ha tetszett a ropogós tekercsek receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások