Fantasztikus desszertek

Sóskaramellásalmáspite-pohárkrém

Sós karamellás almáspite-pohárkrém

Hozzávalók
A krémhez:
A karamellszószhoz:
100 g
cukor
12 g
bourbon vaníliás cukor
1 mk
A tésztához:
125 g
liszt
4 g
sütőpor
1 csipet
40 g
porcukor
75 g
vaj
1 db
tojássárgája
1 tk
tejföl
A fahéjas almához:
4 db
alma
3 ek
cukor
2 mk
őrölt fahéj
2 ek
méz
250 g
mascarpone
250 g
ricotta
3 ek
porcukor
1 mk
fahéj
12 g
vaníliás cukor
70 ml
tejszín
1 ek
vaj

Elkészítés

A sós karamellás almáspite-pohárkrémhez először a cukrot és a vaníliás cukrot karamellizáljuk, majd apránként, folyamatos kevergetés mellett, felöntjük a tejszínnel és beleszórjuk a sót, végül jól átkeverjük és megvárjuk amíg kihűl. Ha túl sűrűnek találnánk, hígíthatjuk kevés tejszínnel.

A tésztához a hozzávalókat összedolgozzuk, sütőpapíros tepsire morzsolva, kb. 15 perc alatt, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Az almához egy serpenyőben összemelegítjük a vajat, mézet, cukrot és fahéjat, majd beleszórjuk a kisebb kockákra vágott, hámozott almát. Kb. 8-10 percig kevergetjük, hogy kissé megpuhuljon és karamellizálódjon az alma. A krémhez összekeverjük a hozzávalókat és csillagcsöves nyomózsákba töltjük (ez akár elhagyható, simán kanalazva is tökéletes lesz a pohárkrém). A poharak aljára szórunk egy réteg morzsát, erre karamellöntet kerül, majd krém, alma, újra morzsa, öntet, krém, alma, majd a maradék krémmel, morzsával és öntettel díszítjük a pohárkrém tetejét.

sós karamellás almáspite-pohárkrém
Sós karamellás almáspite-pohárkrém

Még több pohárkrém:

Cukormentes málnás pohárkrém

Expressz cseresznyés pohárkrém

www.streetkitchen.hu

Az almás pite az egyik legkirályabb vendégváró süti, ahogy annak minden változatával le tudtok nyűgözni bárkit. Ezt a pohárkrémet például garantáltan imádni fogja mindenki, aki szereti a sós karamellás szószt és a krémes almás pite ízű cuccokat.

Hozzávalók

2 db nagyobb pohárhoz
A krémhez:
A karamellszószhoz:
100 g
cukor
12 g
bourbon vaníliás cukor
1 mk
A tésztához:
125 g
liszt
4 g
sütőpor
1 csipet
40 g
porcukor
75 g
vaj
1 db
tojássárgája
1 tk
tejföl
A fahéjas almához:
4 db
alma
3 ek
cukor
2 mk
őrölt fahéj
2 ek
méz
250 g
mascarpone
250 g
ricotta
3 ek
porcukor
1 mk
fahéj
12 g
vaníliás cukor
70 ml
tejszín
1 ek
vaj

A sós karamellás almáspite-pohárkrémhez először a cukrot és a vaníliás cukrot karamellizáljuk, majd apránként, folyamatos kevergetés mellett, felöntjük a tejszínnel és beleszórjuk a sót, végül jól átkeverjük és megvárjuk amíg kihűl. Ha túl sűrűnek találnánk, hígíthatjuk kevés tejszínnel.

A tésztához a hozzávalókat összedolgozzuk, sütőpapíros tepsire morzsolva, kb. 15 perc alatt, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Az almához egy serpenyőben összemelegítjük a vajat, mézet, cukrot és fahéjat, majd beleszórjuk a kisebb kockákra vágott, hámozott almát. Kb. 8-10 percig kevergetjük, hogy kissé megpuhuljon és karamellizálódjon az alma. A krémhez összekeverjük a hozzávalókat és csillagcsöves nyomózsákba töltjük (ez akár elhagyható, simán kanalazva is tökéletes lesz a pohárkrém). A poharak aljára szórunk egy réteg morzsát, erre karamellöntet kerül, majd krém, alma, újra morzsa, öntet, krém, alma, majd a maradék krémmel, morzsával és öntettel díszítjük a pohárkrém tetejét.

sós karamellás almáspite-pohárkrém
Sós karamellás almáspite-pohárkrém

Még több pohárkrém:

Cukormentes málnás pohárkrém

Expressz cseresznyés pohárkrém

Ha tetszett a Sós karamellás almáspite-pohárkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept