Hozzávalók
- 220 g cukor
- 55 ml víz
- 130 ml habtejszín
- 1 ½ - 2 tk só
- 90 g vaj
Sóskaramell-szósz
Hozzávalók
- 220 g cukor
- 55 ml víz
- 130 ml habtejszín
- 1 ½ - 2 tk só
- 90 g vaj
A sóskaramell-szósz receptjéhez először a cukrot a vízzel egy gyorsforralóba tesszük, és közepes lángon hagyjuk, hogy megkaramellizálódjon. Ne kavarjunk bele, a víz segít, hogy ne csomósodjon össze. Ezután lehúzzuk a tűzről, és 2-3 részletben hozzáadjuk a tejszínt, közben egy habverővel már kavargatjuk.
Visszarakjuk alacsony lángra a tűzre, mehet bele a só (akik az erős ízeket kedvelik, simán tehetnek bele 2 teáskanálnyit) és 2-3 részletben a vaj. Ha mindent beleraktunk, még 1 percig főzzük, elzárjuk és kész is.
Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több karamellás finomság: