Hirdetés
Bespájzolva

Rumos-szilvás pohárkrém

Hozzávalók

4
főre
+

A szilvaraguhoz

350 g szilva
50 g cukor
30 ml víz
1 mk őrölt fahéj

A sziruphoz

1 körömnyi gyömbér
1 mk szegfűszeg
1 db fahéjrúd
80 ml víz
80 g barna cukor
60 ml rum

A rétegezéshez

2 db tojás
70 g cukor
300 g mascarpone
1 db vaníliarúd
1 kis csomag babapiskóta
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Rumos-szilvás pohárkrém

Azt hiszem, már ha akarnám sem tudnám lemosni magamról, hogy nagyon kedvelem az alkoholos desszerteket. Az őszi szezon egyik sztárja pedig szerintem ez a szilvaragus, fűszeres, vaníliás pohárdesszert lesz, pláne, ha kipróbáljátok ti is!
Kipróbáltam, jóóó lett!
9
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A szilvaraguhoz

350 g szilva
50 g cukor
30 ml víz
1 mk őrölt fahéj

A sziruphoz

1 körömnyi gyömbér
1 mk szegfűszeg
1 db fahéjrúd
80 ml víz
80 g barna cukor
60 ml rum

A rétegezéshez

2 db tojás
70 g cukor
300 g mascarpone
1 db vaníliarúd
1 kis csomag babapiskóta
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A szilvákat negyedeljük, kiszedjük a magjait, és a cukorral, a vízzel és a fahéjjal kb. 5-8 percig főzzük, hogy kissé összeessenek. A szilvákat kivesszük és félrerakjuk, a maradék léhez pedig hozzáöntjük a szirup hozzávalóit, és 5-6 percig forraljuk, majd kihűtjük. 

A krémhez a tojásokat és a cukrot vízgőz fölött felmelegítjük, majd magas fokozaton kihűlésig habosítjuk. Hozzákeverjük a mascarponét és a vaníliarúd kikapart magjait. Poharakba rétegezzük a szirupba mártott babapiskótadarabokat, a szilvákat és a krémet.

Rumos-szilvás pohárkrém

Ha tetszett a rumos-szilvás pohárkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások