Hirdetés

Sztracsatellás-málnás palacsinta-lasagne

Hozzávalók

1
kb. 18x10-es ovális formához
+

Hozzávalók a palacsintához

Hozzávaló kipipálva
250 g liszt
Hozzávaló kipipálva
1 ek porcukor
Hozzávaló kipipálva
2 db tojás
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só
Hozzávaló kipipálva
1 mk sütőpor
Hozzávaló kipipálva
350 ml tej részletekben adagolva
Hozzávaló kipipálva
150 ml szódavíz

A krémhez

Hozzávaló kipipálva
200 g apróra tört étcsoki
Hozzávaló kipipálva
700 g mascarpone
Hozzávaló kipipálva
100 g porcukor
Hozzávaló kipipálva
1 csomag vaníliás cukor
Hozzávaló kipipálva
300 ml tejszín

A málnaraguhoz

Hozzávaló kipipálva
300 g fagyasztott vagy friss málna
Hozzávaló kipipálva
50 g cukor
Hozzávaló kipipálva
1 db citrom
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Sztracsatellás-málnás palacsinta-lasagne

Persze elsőre lehet, hogy őrültségnek hangzik, de nyugi, nem paradicsomszósz és lasagne lapok vannak ebben a sütiben. Palacsinta, csokis mascarponekrém és málnaszósz rétegeződnek egymásra. Ha a palacsintasütéssel való szöszmötölést leszámítjuk, gyakorlatilag 20 perc alatt kész ez a süti.
Kipróbáltam, jóóó lett!
42
Hirdetés

Hozzávalók

1
kb. 18x10-es ovális formához
+

Hozzávalók a palacsintához

Hozzávaló kipipálva
250 g liszt
Hozzávaló kipipálva
1 ek porcukor
Hozzávaló kipipálva
2 db tojás
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só
Hozzávaló kipipálva
1 mk sütőpor
Hozzávaló kipipálva
350 ml tej részletekben adagolva
Hozzávaló kipipálva
150 ml szódavíz

A krémhez

Hozzávaló kipipálva
200 g apróra tört étcsoki
Hozzávaló kipipálva
700 g mascarpone
Hozzávaló kipipálva
100 g porcukor
Hozzávaló kipipálva
1 csomag vaníliás cukor
Hozzávaló kipipálva
300 ml tejszín

A málnaraguhoz

Hozzávaló kipipálva
300 g fagyasztott vagy friss málna
Hozzávaló kipipálva
50 g cukor
Hozzávaló kipipálva
1 db citrom
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A palacsintához a hozzávalókat egy tálban csomómentesre keverjük (érdemes átmenni rajta egy botmixerrel is, hogy ne maradjanak pici lisztcsomók benne). Enyhén kiolajozott, tapadásmentes, teflon palacsintasütőben szépen eloszlatunk egy adag tésztát, közepes lángon 1-2 perc alatt megsütjük az egyik oldalát, majd fordítás után , újabb 1 perc alatt a másik oldalát is, és ugyanígy kisütjük a többi palacsintát is.

A málnás részhez összekeverjük a cukrot a málnával, reszelt citromhéjjal és egyszer felforraljuk, hogy kicsit összeessen a málna.

A krémhez a csokit apró darabokra vágjuk. A mascarponét kihabosítjuk a tejszínnel, porcukorral és a vaníliás cukorral, és belekeverjük a csokit (1-2 evőkanálnyi kivétellel, amit majd díszítésnek használunk). Egy közepes méretű sütőtál aljára kenünk kevés krémet, erre jön egy palacsinta (vágjuk a tál méretére), krém, málnavelő, és így tovább (ehhez a sütihez én 6 db palacsintát használtam fel, a többit, ami kimaradt, megettük :D) A tetejére krém kerül és kevés málnavelővel, valamint csokidarabokkal díszíthetjük.

A palacsinta-lasagne tálalása

Ha tetszett a palacsinta-lasagne receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?