A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
Hozzávalók a palacsintához
- 250 g liszt
- 1 ek porcukor
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 1 mk sütőpor
- 350 ml tej részletekben adagolva
- 150 ml szódavíz
A krémhez
- 200 g apróra tört étcsoki
- 700 g mascarpone
- 100 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 300 ml tejszín
A málnaraguhoz
- 300 g fagyasztott vagy friss málna
- 50 g cukor
- 1 db citrom
A fantasztikus desszertek támogatója a
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
Hozzávalók a palacsintához
- 250 g liszt
- 1 ek porcukor
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 1 mk sütőpor
- 350 ml tej részletekben adagolva
- 150 ml szódavíz
A krémhez
- 200 g apróra tört étcsoki
- 700 g mascarpone
- 100 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 300 ml tejszín
A málnaraguhoz
- 300 g fagyasztott vagy friss málna
- 50 g cukor
- 1 db citrom
A palacsintához a hozzávalókat egy tálban csomómentesre keverjük (érdemes átmenni rajta egy botmixerrel is, hogy ne maradjanak pici lisztcsomók benne). Enyhén kiolajozott, tapadásmentes, teflon palacsintasütőben szépen eloszlatunk egy adag tésztát, közepes lángon 1-2 perc alatt megsütjük az egyik oldalát, majd fordítás után , újabb 1 perc alatt a másik oldalát is, és ugyanígy kisütjük a többi palacsintát is.
A málnás részhez összekeverjük a cukrot a málnával, reszelt citromhéjjal és egyszer felforraljuk, hogy kicsit összeessen a málna.
A krémhez a csokit apró darabokra vágjuk. A mascarponét kihabosítjuk a tejszínnel, porcukorral és a vaníliás cukorral, és belekeverjük a csokit (1-2 evőkanálnyi kivétellel, amit majd díszítésnek használunk). Egy közepes méretű sütőtál aljára kenünk kevés krémet, erre jön egy palacsinta (vágjuk a tál méretére), krém, málnavelő, és így tovább (ehhez a sütihez én 6 db palacsintát használtam fel, a többit, ami kimaradt, megettük :D) A tetejére krém kerül és kevés málnavelővel, valamint csokidarabokkal díszíthetjük.
Ha tetszett a palacsinta-lasagne receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!