Hozzávalók
A bundás kalácshoz
- 1 db kalács (kb. 400 g/db)
- 200 ml tej
- 2 ek instant kávé
- 2 db tojás
- 1 ek porcukor
- 4 ek vaj
A krémhez
- 500 g mascarpone
- 2 ek porcukor
- 1 mk vaníliaaroma
- 1 ek holland kakaópor
Tiramisus bundás kalács
Hozzávalók
A bundás kalácshoz
- 1 db kalács (kb. 400 g/db)
- 200 ml tej
- 2 ek instant kávé
- 2 db tojás
- 1 ek porcukor
- 4 ek vaj
A krémhez
- 500 g mascarpone
- 2 ek porcukor
- 1 mk vaníliaaroma
- 1 ek holland kakaópor
A kalácsot 2 cm vastag szeletekre vágjuk. A tejet, az instant kávét, a tojásokat és a porcukrot összekeverjük. A vajat egy serpenyőben felhevítjük, közben a kalácsszeleteket alaposan belemártjuk a tejes-kávés keverékbe, és oldalanként 1-2 perc alatt megpirítjuk őket a vajon.
A mascarponét kikeverjük a porcukorral és a vaníliaaromával, habzsákból a kalácsokra nyomjuk a krémet, megszórjuk kakaóporral, és kész is!
- Elkészítési idő: 20-25 perc
Ha tetszett a tiramisus bundás kalács receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!