A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 700 ml tej
- 300 g sötétbarna cukor
- 2 rúd fahéj
- 10 db szegfűszeg
- 2 db kalács (250 g/db)
- 50 g vaj
- 2 db tojás
- 200 g cheddar
- 120 g mazsola
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 700 ml tej
- 300 g sötétbarna cukor
- 2 rúd fahéj
- 10 db szegfűszeg
- 2 db kalács (250 g/db)
- 50 g vaj
- 2 db tojás
- 200 g cheddar
- 120 g mazsola
A capirotada elkészítéséhez a tejet a cukorral és a fűszerekkel felforraljuk, majd félrerakjuk kihűlni.
A kalácsot felszeleteljük, megkenjük vajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megpirítjuk a szeleteket. A kihűlt fűszeres tejet leszűrjük és belekeverjük a tojásokat. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és jöhet az összeállítás.
Egy 30 x 18 cm-es tespi aljára rakunk egy sor kalácsot. Megszórjuk mazsolával és reszelt sajttal, majd ráöntjük a tejes keverék egyharmadát. Újabb réteg kalács, mazsola és sajt, majd megint tej, és így tovább, amíg minden hozzávaló el nem fogy.
180 fokos sütőben, sütőpapírral és alufóliával lefedve sütjük 40 percig, majd levesszük róla a fóliát és további 10 percig sütjük, hogy a sajt szépen rápiruljon.
- Elkészítési idő: 25 perc
- Sütési idő: 50 perc
Ha tetszett a capirotada receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!