Hirdetés

Túrós nektarinos pite

Hozzávalók

1
22 cm-es piteformához:

A tésztához:

180 g liszt
1 csipet só
95 g vaj
50 g porcukor
45 ml tejföl
1 tojássárgája

A krémhez:

300 g krémesebb túró
160 g mascarpone
80 g porcukor
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
5-6 nektarin
Hirdetés

Túrós nektarinos pite

Ennek a túrós nektarinos pitének annyi a sztorija, hogy miután Nóri elkészítette, a fotózás után a szerkesztőség fele meg sem tudta kóstolni, mert a többiek pofátlanul rövid idő alatt felfalták az egészet. Ehhez alig kellett kb. fél óra, szóval higgyetek nekünk, ezzel a sütivel nagy sikert fogtok aratni! :D
Hirdetés

Hozzávalók

1
22 cm-es piteformához:

A tésztához:

180 g liszt
1 csipet só
95 g vaj
50 g porcukor
45 ml tejföl
1 tojássárgája

A krémhez:

300 g krémesebb túró
160 g mascarpone
80 g porcukor
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
5-6 nektarin

A tésztához a lisztet és a sót összemorzsoljuk a vajjal  majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és gyorsan sima tésztát gyúrunk belőle. A formába nyomkodjuk a tésztát, egyenletesen elsimítjuk a forma alján és az oldalán, majd a hűtőbe dobjuk 30 percre, de még jobb ha a fagyasztóba kerül kb. 20 percre.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd a hűtött tésztát 2-3 helyen megszurkáljuk, alufóliával kibéleljük, beleszórunk egy nagy adag lencsét vagy sütőbabot, és “vakon” sütjük 10 percig, majd a nehezék nélkül még újabb 6 percig.

A krémhez összekeverjük a nektarin kivételével az összes hozzávalót. A nektarint felszeleteljük és körben belenyomkodjuk a túrós töltelékbe. A pitét visszatoljuk a sütőbe és még kb. 20 percig sütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások