Hozzávalók
- 60 g liszt
- 30 g kakaópor
- ½ csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 4 db tojás
- 70 g cukor
- 50 ml olaj
A túrós réteghez
- 500 g túró
- 1 db citrom
- 2 - 2 ½ ek porcukor
- 125 g vaj
A meggyes réteghez
- 800 ml meggyes üdítő
- 2 csomag vaníliás pudingpor (40 g-os kiszerelés)
A tepsi kikenéséhez és szórásához
- 1 ek vaj
- 1 ek liszt
Hozzávalók
- 60 g liszt
- 30 g kakaópor
- ½ csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 4 db tojás
- 70 g cukor
- 50 ml olaj
A túrós réteghez
- 500 g túró
- 1 db citrom
- 2 - 2 ½ ek porcukor
- 125 g vaj
A meggyes réteghez
- 800 ml meggyes üdítő
- 2 csomag vaníliás pudingpor (40 g-os kiszerelés)
A tepsi kikenéséhez és szórásához
- 1 ek vaj
- 1 ek liszt
Az üdítőszelet alapjához a lisztet egy tálba tesszük a kakaóval, a sütőporral és a sóval. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a kristálycukrot, és egy robotgép segítségével kihabosítjuk. A fehérjét szintén kemény habbá verjük és kisebb adagokban hozzákeverjük a kihabosított sárgájához, majd a lisztes-kakaós keveréket is belekeverjük, és hozzácsurgatjuk az olajat is.
Egy kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt megsütjük a piskótánkat.
A túrót egy tálba tesszük. Belereszeljük a citromok héját, és belekeverjük a porcukrot. A vajat felolvasztjuk, apránként hozzácsurgatjuk a túróhoz, majd a kicsit kihűlt piskótára tesszük, és elegyengetjük a tetejét. Hűtőbe tesszük legalább 40 percre, hogy a vaj visszadermedjen a túróban.
Kb. 200 ml üdítőben egy habverő segítségével elkeverjük a pudingport, majd felöntjük a többi üdítővel is, és közepes hőmérsékleten, folyamatosan kevergetve besűrítjük. Hagyjuk 10-15 percet hűlni – párszor átkeverve –, majd a túrós réteg tetejére kenjük.
Szeletelés előtt a sütit körülbelül 2 órára a hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen. Csak bírjuk kivárni!
Ha tetszett az üdítőszelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!