Hirdetés

Sokmagvas sütőtökös répatorta

Hozzávalók

1
22 cm-es tortaformához
+

A tortához

650 - 700 g nyers sütőtök
25 g napraforgómag
50 g dió
50 g tökmag
1 ek chiamag
1 ek egész lenmag
100 g aszalt vörös áfonya
300 g répa
150 g liszt
100 g teljes kiőrlésű liszt
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1 nagy csipet só
1 tk vaníliakivonat
1 tk őrölt fahéj
½ mk őrölt kardamom
½ mk őrölt gyömbér
½ mk őrölt szerecsendió
½ mk őrölt szegfűszeg
½ db citrom héja
½ db narancs héja
2 db tojás
100 g barna cukor
50 ml olaj
100 g olvasztott vaj
100 ml tej

A tetejére

200 g fehér csoki
100 g vaj
250 g hideg krémsajt
2 ek aprított dió
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sokmagvas sütőtökös répatorta

Ha növelni szeretnétek a napi zöldségbevitelt, ráadásul egy szuper szaftos tortára vágytok, akkor ez a ti tortátok. A magokat bátran variálhatjátok azzal, ami otthon van.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

1
22 cm-es tortaformához
+

A tortához

650 - 700 g nyers sütőtök
25 g napraforgómag
50 g dió
50 g tökmag
1 ek chiamag
1 ek egész lenmag
100 g aszalt vörös áfonya
300 g répa
150 g liszt
100 g teljes kiőrlésű liszt
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1 nagy csipet só
1 tk vaníliakivonat
1 tk őrölt fahéj
½ mk őrölt kardamom
½ mk őrölt gyömbér
½ mk őrölt szerecsendió
½ mk őrölt szegfűszeg
½ db citrom héja
½ db narancs héja
2 db tojás
100 g barna cukor
50 ml olaj
100 g olvasztott vaj
100 ml tej

A tetejére

200 g fehér csoki
100 g vaj
250 g hideg krémsajt
2 ek aprított dió
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A sütőtököt nagyobb darabokra vágjuk, tepsire rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem puhul. Ezután kivesszük, leszedjük a héját, és hagyjuk kihűlni a belsejét.

Egy nagy tálban összekeverjük a magokat, a vörös áfonyát, a nagy luykú reszelőn lereszelt répát, a liszteket, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a fűszereket és a citrushéjakat. A vajat és az olajat összekeverjük. Egy másik tálban kihabosítjuk a tojásokat a barna cukorral, és fokozatosan hozzácsorgatjuk a vaj-olaj keveréket. Ezután belekeverjük a sütőtököt és a tejet, majd az egészet a száraz hozzávalókhoz öntjük. Alaposan elkeverjük, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. (Tipp, ha már nagyjából szoba-hőmérsékletű, dobjuk be a hűtőbe, hogy felgyorsítsuk a folyamatot.)

A fehér csokit vízgőz felett lassan felolvasztjuk a vajjal, majd hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni. Ezután kicsit kihabosítjuk. Egy másik tálban szintén kihabosítjuk a hideg krémsajtot. Összekeverjük a két krémet, majd tálalásig a hűtőben hagyjuk. Habzsákba töltjük, és rányomkodjuk a torta tetejére. Dióval tálaljuk.

Sokmagvas sütőtökös répatorta
Sokmagvas sütőtökös répatorta

 Ha tetszett a sokmagvas sütőtökös répatorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Gluténmentes barnított vajas répatorta

Őrülten finom répatorta tekercs

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?