Hozzávalók
- 4 db tojás
- 180 g cukor
- 200 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 1 db citrom
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 100 g rétesliszt
- 100 g liszt
- ½ csomag sütőpor
- 1 marék mandula vagy dió
Hozzávalók
- 4 db tojás
- 180 g cukor
- 200 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 1 db citrom
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 100 g rétesliszt
- 100 g liszt
- ½ csomag sütőpor
- 1 marék mandula vagy dió
A Kossuth-kifli tésztájához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. A cukrot kihabosítjuk a vajjal, majd mehet bele a tojássárgája, a citrom reszelt héja, a citrom felének a leve, a vaníliás cukor és a só. A liszteket összekeverjük a sütőporral, majd belekeverjük a sárgájás részbe. Hozzáforgatjuk a fehérjehab egyik felét, ezzel fellazítjuk a masszát, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjehab másik felét is.
Egy kb. 20 x 27 cm-es, sütőpapírral bélelt formába öntjük a tésztát, megszórjuk a durvára darált vagy apróra vágott dióval vagy mandulával, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Hagyjuk kihűlni, majd kivesszük a formából, és kb. 7-8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval félhold alakúra szaggatjuk a piskótát, majd megszórjuk porcukorral.
Ha tetszett a Kossuth-kifli receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!