Hirdetés

Vakondtúrás torta

Hozzávalók

A piskótához:

300 g liszt
12 g sütőpor
75 g kakaópor
1 csipet só
325 g cukor
2 tojás
60 ml olaj
170 ml tej
170 ml presszókávé

A krémhez:

500 ml hideg tejszín
6 g zselatin
2 marék apróra vágott étcsoki
1 csomag bourbon vaníliás cukor
3 banán
Hirdetés

Vakondtúrás torta

Nincs olyan ember aki ne szeretné a vakondtúrás tortát! :P Most elhoztuk nektek a receptet is, amit már teszteltünk és annyira jó, hogy nem bírjuk abbahagyni!
Hirdetés

Hozzávalók

A piskótához:

300 g liszt
12 g sütőpor
75 g kakaópor
1 csipet só
325 g cukor
2 tojás
60 ml olaj
170 ml tej
170 ml presszókávé

A krémhez:

500 ml hideg tejszín
6 g zselatin
2 marék apróra vágott étcsoki
1 csomag bourbon vaníliás cukor
3 banán

A tésztához a tojást habosra keverjük a cukorral, hozzácsurgatjuk az olajat, tejet, presszókávét. A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, kakaóporral és a tojásos masszába keverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 45-50 perc). A megsült piskóta szilárdabb tetejét levágjuk (ezt nem fogjuk használni). A tészta belsejét kikaparjuk egy edénybe és kézzel jól összemorzsoljuk. A kikapart tészta aljába fektetjük a banánszeleteket. A tejszínből 3 evőkanálnyit a zselatinhoz keverünk, 2-3 percig állni hagyjuk. A többi tejszínből kemény habot verünk, a vége felé hozzákeverjük a porcukrot. A zselatint felmelegítjük és folyamatos habosítás mellett a tejszínhabhoz csurgatjuk, végül belekeverjük a vaníliás cukrot és az apróra vágott étcsokit. A kemény tejszínhabot púposan a banánokra halmozzuk és beborítjuk a morzsával, hogy úgy nézzen ki mint egy vakondtúrás. Hűtőbe rakjuk pár órára.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások