Hozzávalók
A raguhoz
- 120 g vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 400 g konzerv csicseriborsó
- 3 ek olívaolaj
- 200 g natúr joghurt
- 700 g darált csirkemell
- só, bors
- 1 csipet chilipehely
- 1 tk dijoni mustár
Az összeállításhoz
- 1 kg karfiol
- só
- 400 g bulgur
- 1 csokor petrezselyem
Hozzávalók
A raguhoz
- 120 g vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 400 g konzerv csicseriborsó
- 3 ek olívaolaj
- 200 g natúr joghurt
- 700 g darált csirkemell
- só, bors
- 1 csipet chilipehely
- 1 tk dijoni mustár
Az összeállításhoz
- 1 kg karfiol
- só
- 400 g bulgur
- 1 csokor petrezselyem
A joghurtos rakott karfiol elkészítéséhez az aprított hagymát és fokhagymát, valamint a leszűrt csicseriborsót 5-6 perc alatt lepirítjuk az olívaolajon, felöntjük 150 ml vízzel, majd forrás után turmixgépbe rakjuk a joghurttal együtt, és krémesre zúzzuk. A mártásalapot visszaöntjük a serpenyőbe, hozzáadjuk a darált csirkemellet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a chilipehellyel, rárakjuk a mustárt, és addig rotyogtatjuk, amíg besűrűsödik (ez 15-20 perc).
A karfiolt rózsáira bontjuk, majd forrásban lévő, sós vízben háromnegyedpuhára főzzük. A bulgurt egy tésztához hasonló módon, forrásban lévő, sós vízben készre főzzük, majd leszűrjük, és összekeverjük az aprított petrezselyemmel.
Egy 25 x 35 cm-es tepsibe rétegezzük a bulgurt, a ragut és a karfiolt úgy, hogy a felső réteg karfiol legyen. 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
- Elkészítési idő: 40 perc
- Sütési idő: 30 perc
Ha tetszett a joghurtos rakott karfiol receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Csirkemell receptekből nincs hiány, íme néhány a Street Kitchen oldaláról:
Lajos-féle csirkés Cézár-saláta
Zellerkrémes-csirkés rizottó dióval
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 30 g
Szénhidrát: 51 g
Zsír: 6 g
Kalória: 378 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 238.11 g
Szénhidrát: 407.25 g
Zsír: 49.2 g
Kalória: 3022.04 kcal