Hozzávalók

1 - 4
főre
+

Tonhalas tabulé

Hozzávalók 3-4 főre

100 g bulgur
90 g lila hagyma
150 g paradicsom
100 g kígyóuborka
1 csokor menta
1 csokor petrezselyem
só, bors
15 ml olívaolaj
½ db citrom leve
160 g tonhalkonzerv (sós lében)

Ázsiai tonhalas zöldbabsaláta

Hozzávalók 1 főre

200 g zöldbab
1 ½ ek szezámolaj
1 ek rizsecet
1 ek szójaszósz
1 tk erőspaprika-krém
1 tk pirított szezámmag
100 g hónapos retek
bors
80 g tonhalkonzerv (sós lében)
40 g pörkölt földimogyoró

Tonhalas avokádókrém

Hozzávalók 1-2 főre

160 g avokádó
80 g tonhalkonzerv (sós lében)
só, bors
1 ½ ek olívaolaj
½ db citrom leve
1 csokor bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
50 g fekete olajbogyó
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

3 egyszerű kaja tonhalkonzervből

Három étel lesz ma a terítéken, és ami mindhármat összeköti, az a tonhal. Ez a halfajta vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, tökéletes fehérjeforrás, és olyan jó zsírokat tartalmaz, amelyek jótékony hatással vannak a koleszterinre és érrendszerünkre.
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

1 - 4
főre
+

Tonhalas tabulé

Hozzávalók 3-4 főre

100 g bulgur
90 g lila hagyma
150 g paradicsom
100 g kígyóuborka
1 csokor menta
1 csokor petrezselyem
só, bors
15 ml olívaolaj
½ db citrom leve
160 g tonhalkonzerv (sós lében)

Ázsiai tonhalas zöldbabsaláta

Hozzávalók 1 főre

200 g zöldbab
1 ½ ek szezámolaj
1 ek rizsecet
1 ek szójaszósz
1 tk erőspaprika-krém
1 tk pirított szezámmag
100 g hónapos retek
bors
80 g tonhalkonzerv (sós lében)
40 g pörkölt földimogyoró

Tonhalas avokádókrém

Hozzávalók 1-2 főre

160 g avokádó
80 g tonhalkonzerv (sós lében)
só, bors
1 ½ ek olívaolaj
½ db citrom leve
1 csokor bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
50 g fekete olajbogyó
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Tonhalas tabulé

A bulgurt 250 ml sós vízben, alacsony hőfokon, 15-20 perc alatt megfőzzük. 

A lila hagymát felkockázzuk, a paradicsom és az uborka magházát kivágjuk, majd a zöldségeket kb. félcentis kockákra vágjuk. A mentát és petrezselymet vékony csíkokra szeljük (ha túl nehéznek találjátok, akkor csak aprítsátok fel). 

A kihűlt bulgurt összekeverjük a zöldségekkel, a zöldfűszerekkel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az olívaolajat és a citromlevet, majd a lecsöpögetett tonhalat. Alaposan összeforgatjuk, és tálaljuk.

Ázsiai tonhalas zöldbabsaláta 

A zöldbabot sós, forrásban lévő vízben 2-3 perc alatt blansírozzuk, majd jeges vízbe szedjük. 

A dresszinghez a szezámolajat, a rizsecetet, a szójaszószt, az erőspaprika-krémet és a szezámmagot összekeverjük, majd ízlés szerint borsozzuk. 

A retket kb. 4 mm vastagra szeleteljük, majd a zöldbabhoz adjuk. Ráöntjük a dresszinget, összeforgatjuk, majd jöhet rá a lecsöpögtetett tonhal. Végül az egészet megszórjuk a pörkölt földimogyoróval.

Tonhalas avokádókrém 

A kimagozott avokádót és a lecsöpögtetett tonhalat egy aprítógépbe tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az olívaolajat, a fél citrom levét, a bazsalikomot és a fokhagymát, és krémesre zúzzuk. Az olajbogyót tetszőleges nagyságúra szeleteljük, majd a krémbe keverjük. 

Szénhidrátcsökkentett, kenyérpirítóban vagy száraz serpenyőben pirított kenyérrel, de akár puffasztott rizzsel is fogyaszthatjátok.

Ezeket is nézd meg:

Babos-kukoricás tonhalsaláta

Ázsiai tonhalas répasaláta


BECSÜLT TÁPÉRTÉK

Becsült tápérték egy főre:

Fehérje: 23 g

Szénhidrát: 132 g

Zsír: 23 g

Kalória: 804 kcal

Becsült tápérték összesen:

Fehérje: 23.1 g

Szénhidrát: 132 g

Zsír: 23.4 g

Kalória: 803.95 kcal

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?