Hozzávalók
Tonhalas tabulé
Hozzávalók 3-4 főre
- 100 g bulgur
- 90 g lila hagyma
- 150 g paradicsom
- 100 g kígyóuborka
- 1 csokor menta
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
- 15 ml olívaolaj
- ½ db citrom leve
- 160 g tonhalkonzerv (sós lében)
Ázsiai tonhalas zöldbabsaláta
Hozzávalók 1 főre
- 200 g zöldbab
- 1 ½ ek szezámolaj
- 1 ek rizsecet
- 1 ek szójaszósz
- 1 tk erőspaprika-krém
- 1 tk pirított szezámmag
- 100 g hónapos retek
- bors
- 80 g tonhalkonzerv (sós lében)
- 40 g pörkölt földimogyoró
Tonhalas avokádókrém
Hozzávalók 1-2 főre
- 160 g avokádó
- 80 g tonhalkonzerv (sós lében)
- só, bors
- 1 ½ ek olívaolaj
- ½ db citrom leve
- 1 csokor bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 g fekete olajbogyó
Hozzávalók
Tonhalas tabulé
Hozzávalók 3-4 főre
- 100 g bulgur
- 90 g lila hagyma
- 150 g paradicsom
- 100 g kígyóuborka
- 1 csokor menta
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
- 15 ml olívaolaj
- ½ db citrom leve
- 160 g tonhalkonzerv (sós lében)
Ázsiai tonhalas zöldbabsaláta
Hozzávalók 1 főre
- 200 g zöldbab
- 1 ½ ek szezámolaj
- 1 ek rizsecet
- 1 ek szójaszósz
- 1 tk erőspaprika-krém
- 1 tk pirított szezámmag
- 100 g hónapos retek
- bors
- 80 g tonhalkonzerv (sós lében)
- 40 g pörkölt földimogyoró
Tonhalas avokádókrém
Hozzávalók 1-2 főre
- 160 g avokádó
- 80 g tonhalkonzerv (sós lében)
- só, bors
- 1 ½ ek olívaolaj
- ½ db citrom leve
- 1 csokor bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 g fekete olajbogyó
Tonhalas tabulé
A bulgurt 250 ml sós vízben, alacsony hőfokon, 15-20 perc alatt megfőzzük.
A lila hagymát felkockázzuk, a paradicsom és az uborka magházát kivágjuk, majd a zöldségeket kb. félcentis kockákra vágjuk. A mentát és petrezselymet vékony csíkokra szeljük (ha túl nehéznek találjátok, akkor csak aprítsátok fel).
A kihűlt bulgurt összekeverjük a zöldségekkel, a zöldfűszerekkel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az olívaolajat és a citromlevet, majd a lecsöpögetett tonhalat. Alaposan összeforgatjuk, és tálaljuk.
Ázsiai tonhalas zöldbabsaláta
A zöldbabot sós, forrásban lévő vízben 2-3 perc alatt blansírozzuk, majd jeges vízbe szedjük.
A dresszinghez a szezámolajat, a rizsecetet, a szójaszószt, az erőspaprika-krémet és a szezámmagot összekeverjük, majd ízlés szerint borsozzuk.
A retket kb. 4 mm vastagra szeleteljük, majd a zöldbabhoz adjuk. Ráöntjük a dresszinget, összeforgatjuk, majd jöhet rá a lecsöpögtetett tonhal. Végül az egészet megszórjuk a pörkölt földimogyoróval.
Tonhalas avokádókrém
A kimagozott avokádót és a lecsöpögtetett tonhalat egy aprítógépbe tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az olívaolajat, a fél citrom levét, a bazsalikomot és a fokhagymát, és krémesre zúzzuk. Az olajbogyót tetszőleges nagyságúra szeleteljük, majd a krémbe keverjük.
Szénhidrátcsökkentett, kenyérpirítóban vagy száraz serpenyőben pirított kenyérrel, de akár puffasztott rizzsel is fogyaszthatjátok.
Ezeket is nézd meg:
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 23 g
Szénhidrát: 132 g
Zsír: 23 g
Kalória: 804 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 23.1 g
Szénhidrát: 132 g
Zsír: 23.4 g
Kalória: 803.95 kcal