Hozzávalók
- 250 g tengeri sügér
- 250 g lazacfilé
- 2 ek olívaolaj
- 2 fej salottahagyma (90 g/fej)
- 2 db babérlevél
- 1 db édeskömény
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db kápia paprika (120 g)
- 150 g krumpli
- 2 tk sűrített paradicsom
- 150 ml száraz fehérbor
- 300 ml víz
- 1 konzerv darabolt paradicsom (400 g)
- 1 csipet sáfrányos szeklice
- só, bors
- 200 g fekete kagyló
- 1 ek vaj
- 100 ml tejszín
- 1 gerezd citrom
A tálaláshoz
- 4 szelet pirított bagett
- ½ db citrom
- 1 kis csokor borsócsíra
Hozzávalók
- 250 g tengeri sügér
- 250 g lazacfilé
- 2 ek olívaolaj
- 2 fej salottahagyma (90 g/fej)
- 2 db babérlevél
- 1 db édeskömény
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db kápia paprika (120 g)
- 150 g krumpli
- 2 tk sűrített paradicsom
- 150 ml száraz fehérbor
- 300 ml víz
- 1 konzerv darabolt paradicsom (400 g)
- 1 csipet sáfrányos szeklice
- só, bors
- 200 g fekete kagyló
- 1 ek vaj
- 100 ml tejszín
- 1 gerezd citrom
A tálaláshoz
- 4 szelet pirított bagett
- ½ db citrom
- 1 kis csokor borsócsíra
A tengeri sügért és a lazacot megformázzuk, hogy pofás alakja legyen. A leeső részeket félrerakjuk. Az olívaolajat megforrósítjuk egy lábasban, hozzáadjuk a finomra vágott salottát, a babérlevelet, a durvára vágott édesköményt, a megroppantott fokhagymát, az apró kockákra vágott kápia paprikát és krumplit, majd 2-3 perc pirítás után a sűrített paradicsomot is. Azt is egy kicsit megkapatjuk, majd felöntjük a borral. Megvárjuk, amíg kicsit visszaforr, ekkor beletesszük a halak leesőjét, felöntjük a vízzel és a darabolt paradicsommal.
Amikor felforrt, hozzáadjuk a szeklicét, sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon kb. 30 percig főzzük. Amikor letelt az idő, leszűrjük. Ne sajnáljuk a szűrőben alaposan átnyomkodni a hozzávalókat, hogy minél több íz kijöjjön belőlük. A leszűrt levet visszatesszük a főzőlapra, beletesszük a megformázott halakat és további 5 perc főzés után a kagylót is. Ha nem konyhakész kagylóval dolgozunk, akkor megvárjuk, míg a kagylók kinyílnak, és hozzáadjuk a vajat, a tejszínt, belefacsarjuk a citrom levét, egyet forralunk rajta és lekapcsoljuk a tűzhelyet. A bagettszeleteket megpirítjuk, és az étel mellé tálaljuk a citromgerezddel és a csírával együtt.
- Elkészítési idő: 45 perc
Ha tetszett a bouillabaisse receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több tengeri halas kaja:
Tengeri halászlé mascarponéval
Egészben sült mediterrán tengeri sügér kuszkusszal
Ánizsos mediterrán „halpörkölt”
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 40 g
Szénhidrát: 60 g
Zsír: 26 g
Kalória: 592 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 79.93 g
Szénhidrát: 119.55 g
Zsír: 51.26 g
Kalória: 1183.99 kcal