Hozzávalók

4
főre
+
Hozzávaló kipipálva
100 g hagyma
Hozzávaló kipipálva
4 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
50 g zellerszár
Hozzávaló kipipálva
50 g fekete olajbogyó
Hozzávaló kipipálva
60 g kaprigyümölcs
Hozzávaló kipipálva
3 - 4 ek olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
só bors
Hozzávaló kipipálva
1 csipet chilipehely
Hozzávaló kipipálva
2 db szardella
Hozzávaló kipipálva
1 konzerv darabolt paradicsom (400 g-os kiszerelés)
Hozzávaló kipipálva
½ db citrom
Hozzávaló kipipálva
120 g tonhal (sós lében)
Hozzávaló kipipálva
1 csokor bazsalikom
Hozzávaló kipipálva
350 g lencsepenne (vörös lencséből)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Tonhalas-paradicsomos lencsepenne

Manapság már mindent le lehet cserélni egészségesebb alapanyagra, így van ez a tésztákkal is. A hüvelyesekből készült tészta remek alternatíva, hiszen egy olyan szénhidrátforrás, ami tele van fehérjével.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
Hozzávaló kipipálva
100 g hagyma
Hozzávaló kipipálva
4 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
50 g zellerszár
Hozzávaló kipipálva
50 g fekete olajbogyó
Hozzávaló kipipálva
60 g kaprigyümölcs
Hozzávaló kipipálva
3 - 4 ek olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
só bors
Hozzávaló kipipálva
1 csipet chilipehely
Hozzávaló kipipálva
2 db szardella
Hozzávaló kipipálva
1 konzerv darabolt paradicsom (400 g-os kiszerelés)
Hozzávaló kipipálva
½ db citrom
Hozzávaló kipipálva
120 g tonhal (sós lében)
Hozzávaló kipipálva
1 csokor bazsalikom
Hozzávaló kipipálva
350 g lencsepenne (vörös lencséből)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A paradicsomos lencsepenne elkészítéséhez a megtisztított hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük, a zellerszárat szintén finomra aprítjuk, az olajbogyót és a kaprigyümölcsöt (kapribogyó is jó, ha nektek az van otthon) pedig elfelezzük.

A hagymát, a fokhagymát és a zellerszárat 4-5 perc alatt megpirítjuk az olívaolajon egy nagyobb serpenyőben, közben enyhén sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a chilipehellyel. Hozzáadjuk a szardellát, beletesszük az olajbogyót és a kaprit, majd felöntjük a paradicsommal és 200-300 ml vízzel. Alacsony hőfokon 20-30 perc alatt összerottyantjuk, majd ráreszeljük fél citrom héját. (Ha nagyon besűrűsödött, akkor adjunk hozzá egy kevés vizet, de nem valószínű, hogy kelleni fog.) Végül ráfacsarjuk a fél citrom levét, és belekeverjük szószba a leszűrt tonhalat. 

A csomag leírása alapján sós, forrásban lévő vízben kifőzzük a lencsepennét, majd leszűrjük, összekeverjük a raguval és a felcsíkozott bazsalikommal, majd tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc

Tonhalas-paradicsomos lencsepenne
Tonhalas-paradicsomos lencsepenne

Ha tetszett a paradicsomos lencsepenne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Még több fitt kaja:

Karfiolpizza

Fűszeres sült karfiolsaláta


BECSÜLT TÁPÉRTÉK

Becsült tápérték egy főre:

Fehérje: 9 g

Szénhidrát: 3 g

Zsír: 5 g

Kalória: 101 kcal

Becsült tápérték összesen:

Fehérje: 37.66 g

Szénhidrát: 12.48 g

Zsír: 20.23 g

Kalória: 405.5 kcal

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?