Hozzávalók
- 100 g hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 50 g zellerszár
- 50 g fekete olajbogyó
- 60 g kaprigyümölcs
- 3 - 4 ek olívaolaj
- só bors
- 1 csipet chilipehely
- 2 db szardella
- 1 konzerv darabolt paradicsom (400 g-os kiszerelés)
- ½ db citrom
- 120 g tonhal (sós lében)
- 1 csokor bazsalikom
- 350 g lencsepenne (vörös lencséből)
Tonhalas-paradicsomos lencsepenne
Hozzávalók
- 100 g hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 50 g zellerszár
- 50 g fekete olajbogyó
- 60 g kaprigyümölcs
- 3 - 4 ek olívaolaj
- só bors
- 1 csipet chilipehely
- 2 db szardella
- 1 konzerv darabolt paradicsom (400 g-os kiszerelés)
- ½ db citrom
- 120 g tonhal (sós lében)
- 1 csokor bazsalikom
- 350 g lencsepenne (vörös lencséből)
A paradicsomos lencsepenne elkészítéséhez a megtisztított hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük, a zellerszárat szintén finomra aprítjuk, az olajbogyót és a kaprigyümölcsöt (kapribogyó is jó, ha nektek az van otthon) pedig elfelezzük.
A hagymát, a fokhagymát és a zellerszárat 4-5 perc alatt megpirítjuk az olívaolajon egy nagyobb serpenyőben, közben enyhén sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a chilipehellyel. Hozzáadjuk a szardellát, beletesszük az olajbogyót és a kaprit, majd felöntjük a paradicsommal és 200-300 ml vízzel. Alacsony hőfokon 20-30 perc alatt összerottyantjuk, majd ráreszeljük fél citrom héját. (Ha nagyon besűrűsödött, akkor adjunk hozzá egy kevés vizet, de nem valószínű, hogy kelleni fog.) Végül ráfacsarjuk a fél citrom levét, és belekeverjük szószba a leszűrt tonhalat.
A csomag leírása alapján sós, forrásban lévő vízben kifőzzük a lencsepennét, majd leszűrjük, összekeverjük a raguval és a felcsíkozott bazsalikommal, majd tálaljuk.
Elkészítési idő: 45 perc
Ha tetszett a paradicsomos lencsepenne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!