Gluténmentes
Laktózmentes
Hozzávalók
- 200 g sertésszűz
- 150 g pak choi
- 100 g zöldbab
- 100 g hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db chili
- 30 g gyömbér
- 100 g ananász
- 20 g kókuszolaj
- 2 ek pörkölt mogyoró
- 1 csokor koriander
- 1 ek szezámolaj
- só, bors
- 200 g basmati rizs
Hozzávalók
- 200 g sertésszűz
- 150 g pak choi
- 100 g zöldbab
- 100 g hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db chili
- 30 g gyömbér
- 100 g ananász
- 20 g kókuszolaj
- 2 ek pörkölt mogyoró
- 1 csokor koriander
- 1 ek szezámolaj
- só, bors
- 200 g basmati rizs
A húst ujjnyi vastag csíkokra, a pak choi-t kb. 1 cm vastag darabokra, a babot félbe, a hagymát fél cm-es cikkekre, a fokhagymát és a chilit szeletekre, a gyömbért apró kockákra, az ananászt pedig 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk.
Egy wok serpenyőt füstölésig hevítünk, és szárazon beledobjuk az ananászt, majd amikor kapott egy kis fekete színt, kivesszük. Ekkor jöhet a wokba a kókuszolaj és a hús, 1 perc pirítás után pedig a fokhagyma, a gyömbér, a chili, a hagyma, a pak choi és a zöldbab, majd 5-8 percig pirítjuk az egészet, félidőnél beletesszük az ananászt is. Nagyon fontos, hogy folyamatosan a lehető legnagyobb hőfokon dolgozzunk, hogy ne eresszen levet a hús és a zöldség.
Hozzádobjuk a mogyorót és az aprított koriandert, majd meglocsoljuk a szezámolajjal, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A zöldségeknek enyhén roppanósnak kell maradniuk, nem szabad, hogy teljesen átpuhuljon.
A basmati rizst kétszeres mennyiségű, sós vízben, alacsony hőfokon megfőzzük, és köretként tálaljuk.
- Előkészítési idő: 15 perc
- Elkészítési idő: 15 perc
- Összesen: 30 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több ázsiai stir fry recept:
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 20 g
Szénhidrát: 31 g
Zsír: 23 g
Kalória: 415 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 80.95 g
Szénhidrát: 125.56 g
Zsír: 91.33 g
Kalória: 1660.24 kcal