Ázsiai zöldséges-pirított sertésszűz

Gluténmentes

Gluténmentes

Laktózmentes

Laktózmentes

Hozzávalók

4
főre
+
Hozzávaló kipipálva
200 g sertésszűz
Hozzávaló kipipálva
150 g pak choi
Hozzávaló kipipálva
100 g zöldbab
Hozzávaló kipipálva
100 g hagyma
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 db chili
Hozzávaló kipipálva
30 g gyömbér
Hozzávaló kipipálva
100 g ananász
Hozzávaló kipipálva
20 g kókuszolaj
Hozzávaló kipipálva
2 ek pörkölt mogyoró
Hozzávaló kipipálva
1 csokor koriander
Hozzávaló kipipálva
1 ek szezámolaj
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
200 g basmati rizs
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Ázsiai zöldséges-pirított sertésszűz

Az ázsiai jellegű ételeknél nagyon fontos az előkészület, legyen minden felvágva és előkészítve, hiszen ezek az ételek nagyon gyorsan elkészülnek, így nincs időnk közben szöszmötölni. Maga az elkészítési mód, a stir fry is azt jelenti, hogy nagy hőfokon, rövid ideig kell pirítani a hozzávalókat.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
Hozzávaló kipipálva
200 g sertésszűz
Hozzávaló kipipálva
150 g pak choi
Hozzávaló kipipálva
100 g zöldbab
Hozzávaló kipipálva
100 g hagyma
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 db chili
Hozzávaló kipipálva
30 g gyömbér
Hozzávaló kipipálva
100 g ananász
Hozzávaló kipipálva
20 g kókuszolaj
Hozzávaló kipipálva
2 ek pörkölt mogyoró
Hozzávaló kipipálva
1 csokor koriander
Hozzávaló kipipálva
1 ek szezámolaj
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
200 g basmati rizs
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A húst ujjnyi vastag csíkokra, a pak choi-t kb. 1 cm vastag darabokra, a babot félbe, a hagymát fél cm-es cikkekre, a fokhagymát és a chilit szeletekre, a gyömbért apró kockákra, az ananászt pedig 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk.

Egy wok serpenyőt füstölésig hevítünk, és szárazon beledobjuk az ananászt, majd amikor kapott egy kis fekete színt, kivesszük. Ekkor jöhet a wokba a kókuszolaj és a hús, 1 perc pirítás után pedig a fokhagyma, a gyömbér, a chili, a hagyma, a pak choi és a zöldbab, majd 5-8 percig pirítjuk az egészet, félidőnél beletesszük az ananászt is. Nagyon fontos, hogy folyamatosan a lehető legnagyobb hőfokon dolgozzunk, hogy ne eresszen levet a hús és a zöldség.

Hozzádobjuk a mogyorót és az aprított koriandert, majd meglocsoljuk a szezámolajjal, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A zöldségeknek enyhén roppanósnak kell maradniuk, nem szabad, hogy teljesen átpuhuljon.

A basmati rizst kétszeres mennyiségű, sós vízben, alacsony hőfokon megfőzzük, és köretként tálaljuk.

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Összesen: 30 perc
pirított sertésszűz
Ázsiai zöldséges-pirított sertésszűz

Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több ázsiai stir fry recept:

Zöldséges-csirkés stir fry

Pirított marhacsíkok rizzsel


BECSÜLT TÁPÉRTÉK

Becsült tápérték egy főre:

Fehérje: 20 g

Szénhidrát: 31 g

Zsír: 23 g

Kalória: 415 kcal

Becsült tápérték összesen:

Fehérje: 80.94 g

Szénhidrát: 125.51 g

Zsír: 91.33 g

Kalória: 1660 kcal

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?