Hirdetés

Pirított marhacsíkok rizzsel - A legtutibb stir fry

Hozzávalók

2
főre
+
Hozzávaló kipipálva
½ tk sütőpor
Hozzávaló kipipálva
1 ek víz
Hozzávaló kipipálva
500 g marha hátszín
Hozzávaló kipipálva
2 db kaliforniai paprika (1 zöld, 1 piros)
Hozzávaló kipipálva
5-6 szál újhagyma
Hozzávaló kipipálva
200 g rövid szemű rizs
Hozzávaló kipipálva
1 ek szezámmag
Hozzávaló kipipálva
só, bors

A szószhoz

Hozzávaló kipipálva
3 ek szójaszósz
Hozzávaló kipipálva
3 csapott ek barna cukor
Hozzávaló kipipálva
3 ek rizsecet
Hozzávaló kipipálva
2 ek szezámolaj
Hozzávaló kipipálva
2 ek kukoricakeményítő
Hozzávaló kipipálva
1 db hüvelyknyi gyömbér
Hozzávaló kipipálva
1 db kis chili
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Pirított marhacsíkok rizzsel - A legtutibb stir fry

A stir fry egy kínai főzési technológia, ami abból áll, hogy egyenletesen felaprított alapanyagokat magas hőmérsékleten, dobálva és kevergetve sütnek. Az ízek így szuperül összeérnek és egy perfekt ízvilágú, pirított tésztát vagy rizst kapunk végeredéménynek. Anna most egy marhahúsos rizses receptet mutat nektek, amit érdemes lementeni, ha szeretitek az izgalmas ízeket!
Kipróbáltam, jóóó lett!
9
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
Hozzávaló kipipálva
½ tk sütőpor
Hozzávaló kipipálva
1 ek víz
Hozzávaló kipipálva
500 g marha hátszín
Hozzávaló kipipálva
2 db kaliforniai paprika (1 zöld, 1 piros)
Hozzávaló kipipálva
5-6 szál újhagyma
Hozzávaló kipipálva
200 g rövid szemű rizs
Hozzávaló kipipálva
1 ek szezámmag
Hozzávaló kipipálva
só, bors

A szószhoz

Hozzávaló kipipálva
3 ek szójaszósz
Hozzávaló kipipálva
3 csapott ek barna cukor
Hozzávaló kipipálva
3 ek rizsecet
Hozzávaló kipipálva
2 ek szezámolaj
Hozzávaló kipipálva
2 ek kukoricakeményítő
Hozzávaló kipipálva
1 db hüvelyknyi gyömbér
Hozzávaló kipipálva
1 db kis chili
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A húst feldaraboljuk: először hosszában, a rostokkal párhuzamosan vágjuk, majd fordítunk egyet rajta, és a rostokkal merőlegesen csíkokat vágunk belőle. Egy tálban összekeverjük a sütőporral és a vízzel és 10 percig pihentetjük. Addig csíkokra vágjuk a paprikákat és felkarikázzuk az újhagymát. A szószhoz egy tálban összekeverjük a szójaszószt, a barna cukrot, a rizsecetet, a szezámolajat és a kukoricakeményítőt. Ha ez megvan, jöhet a lereszelt gyömbér, a zúzott fokhagyma és az apróra vágott chili. A húst sózzuk, de óvatosan, mert a szójaszósz is sós, és borsozzuk. Két részletben sütjük, hogy minden oldaluk alaposan megpiruljon.

Fotó: Fördős Peti

Forró serpenyőben, kevés olajon először 1 percig sütjük, majd további 1-2 percig rázogatva alaposan átpirítjuk és egy tálba félretesszük. Ugyanabban a serpenyőben 2 evőkanál olajon megpirítjuk a paprikákat és az újhagymákat, majd rádobjuk a húst, és leöntjük a szósszal, összeforgatjuk, hogy mindenhova jusson belőle. A rizst a csomagoláson leírtak alapján megfőzzük. Tálalásnál a rizsre szedünk a zöldséges húsból és a tetejét megszórjuk szezámmaggal és az újhagyma felaprított zöldjével.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?