Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Pirított marhacsíkok rizzsel - A legtutibb stir fry

Hozzávalók

2
főre
+
½ tk sütőpor
1 ek víz
500 g marha hátszín
2 db kaliforniai paprika (1 zöld, 1 piros)
5-6 szál újhagyma
200 g rövid szemű rizs
1 ek szezámmag
só, bors

A szószhoz

3 ek szójaszósz
3 csapott ek barna cukor
3 ek rizsecet
2 ek szezámolaj
2 ek kukoricakeményítő
1 db hüvelyknyi gyömbér
1 db kis chili
2 gerezd fokhagyma
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Pirított marhacsíkok rizzsel - A legtutibb stir fry

A stir fry egy kínai főzési technológia, ami abból áll, hogy egyenletesen felaprított alapanyagokat magas hőmérsékleten, dobálva és kevergetve sütnek. Az ízek így szuperül összeérnek és egy perfekt ízvilágú, pirított tésztát vagy rizst kapunk végeredéménynek. Anna most egy marhahúsos rizses receptet mutat nektek, amit érdemes lementeni, ha szeretitek az izgalmas ízeket!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
½ tk sütőpor
1 ek víz
500 g marha hátszín
2 db kaliforniai paprika (1 zöld, 1 piros)
5-6 szál újhagyma
200 g rövid szemű rizs
1 ek szezámmag
só, bors

A szószhoz

3 ek szójaszósz
3 csapott ek barna cukor
3 ek rizsecet
2 ek szezámolaj
2 ek kukoricakeményítő
1 db hüvelyknyi gyömbér
1 db kis chili
2 gerezd fokhagyma
Bevásárlólistához adom

A húst feldaraboljuk: először hosszában, a rostokkal párhuzamosan vágjuk, majd fordítunk egyet rajta, és a rostokkal merőlegesen csíkokat vágunk belőle. Egy tálban összekeverjük a sütőporral és a vízzel és 10 percig pihentetjük. Addig csíkokra vágjuk a paprikákat és felkarikázzuk az újhagymát. A szószhoz egy tálban összekeverjük a szójaszószt, a barna cukrot, a rizsecetet, a szezámolajat és a kukoricakeményítőt. Ha ez megvan, jöhet a lereszelt gyömbér, a zúzott fokhagyma és az apróra vágott chili. A húst sózzuk, de óvatosan, mert a szójaszósz is sós, és borsozzuk. Két részletben sütjük, hogy minden oldaluk alaposan megpiruljon.

Fotó: Fördős Peti

Forró serpenyőben, kevés olajon először 1 percig sütjük, majd további 1-2 percig rázogatva alaposan átpirítjuk és egy tálba félretesszük. Ugyanabban a serpenyőben 2 evőkanál olajon megpirítjuk a paprikákat és az újhagymákat, majd rádobjuk a húst, és leöntjük a szósszal, összeforgatjuk, hogy mindenhova jusson belőle. A rizst a csomagoláson leírtak alapján megfőzzük. Tálalásnál a rizsre szedünk a zöldséges húsból és a tetejét megszórjuk szezámmaggal és az újhagyma felaprított zöldjével.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások