Hozzávalók
- 150 g hagyma (kb. 1 fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj (+ 1 ek a tepsi kikenéséhez)
- 300 g darált csirkemell
- só, bors
- 400 ml passata
- 500 g sárga cukkini (kb. 2 db)
- 500 g zöld cukkini (kb. 2 db)
- 600 g padlizsán (kb. 2 db)
- 1 csokor friss bazsalikom
- ½ csokor friss kakukkfű
- 150 g light mozzarella sajt
Hozzávalók
- 150 g hagyma (kb. 1 fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj (+ 1 ek a tepsi kikenéséhez)
- 300 g darált csirkemell
- só, bors
- 400 ml passata
- 500 g sárga cukkini (kb. 2 db)
- 500 g zöld cukkini (kb. 2 db)
- 600 g padlizsán (kb. 2 db)
- 1 csokor friss bazsalikom
- ½ csokor friss kakukkfű
- 150 g light mozzarella sajt
A grillezett zöldséglasagne elkészítését a csirke előkészítésével kezdjük. A finomra aprított hagymát és fokhagymát 4-5 perc alatt átpirítjuk az olívaolajon, jöhet hozzá a darált csirkemell, sózzuk, borsozzuk, majd amikor kifehéredett a hús, akkor felöntjük a passatával, és 10-20 perc alatt készre rotyogtatjuk.
A cukkiniket és a padlizsánt egy mandolin vagy kés segítségével hosszában 3 mm vastagságúra gyaluljuk, majd a grillen szárazon elősütjük őket. Egy kb. 25×35 cm-es tepsiben 1 ek olívaolajat elkenünk, majd rétegezzük a zöldségeket tetszőleges sorrendben. Egy réteg zöldség után jöhet egy sor a zöldfűszerekből, majd elegyengetjük a ragut, és befejezzük a maradék zöldséggel és zöldfűszerrel.
A tetejére reszeljük a sajtot, és 200 fokos sütőben készre sütjük 10-20 perc alatt, vagy visszatesszük a grillre indirekt hőre ugyanennyi időre és hőmérsékletre.
- Előkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 30 perc
- Összesen: 50 perc
Ha tetszett a zöldséglasagne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több fitt recept csirkével:
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 4 g
Kalória: 124 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 79.01 g
Szénhidrát: 44.35 g
Zsír: 23 g
Kalória: 744.04 kcal