Húsos kaják

Sültcsirkecombfetás,tökmagoskelbimbóval

Sült csirkecomb fetás, tökmagos kelbimbóval

Hozzávalók
800 g
csirkefelsőcomb-filé bőr nélkül
só, bors
6 ek
olívaolaj
0.5 tk
őrölt fűszerkömény
0.5 tk
füstölt fűszerpaprika
0.5 tk
fokhagymapor
600 g
kelbimbó
40 g
tökmag
2 ek
tökmagolaj
1 csokor
petrezselyem
100 g
feta sajt

Elkészítés

A sült csirkecomb kelbimbóval egy igazán király fitt kaja, amit ráadásul nagyon kevés meló elkészíteni. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, 4 ek olívaolajat összekeverünk a köménnyel, fűszerpaprikával és fokhagymaporral, majd bedörzsöljük vele a húst. Sütőpapírral bélelt tepsin, 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. 

A kelbimbókat félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk 2 ek olívaolajjal, majd sütőpapírral bélelt tepsin, 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, aztán megszórjuk a tökmaggal és még 5 percig bent hagyjuk a sütőben.

Amikor kész a kelbimbó, meglocsoljuk a tökmagolajjal, megszórjuk aprított petrezselyemmel és összeforgatjuk a morzsolt fetával.

sult-csirkecomb-tokmagos-sult-kelbimboval-3
Sült csirkecomb fetás, tökmagos kelbimbóval (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 35 perc

Ti is unjátok a csirkemellet, vagy egyszerűen túl száraznak találjátok? Mutatunk pár szuper receptet, ahol a csirkecomb van a főszerepben!

Póréhagymás-joghurtos csirkecomb sült koktélparadicsommal és bulgursalátával

Sült zelleres-fetás lencsesaláta piri-piri csirkecombbal

Musakhan rolls, azaz hagymás - csirkés tortillatekercsek

www.streetkitchen.hu

Ez az étel is olyan, hogy nem lehet vele mellélőni, a sült kelbimbó „saláta” frissen fogyasztva is megállja a helyét, de kihűtve és elcsomagolva másnapra se utolsó megoldás.

Hozzávalók

4 főre
800 g
csirkefelsőcomb-filé bőr nélkül
só, bors
6 ek
olívaolaj
0.5 tk
őrölt fűszerkömény
0.5 tk
füstölt fűszerpaprika
0.5 tk
fokhagymapor
600 g
kelbimbó
40 g
tökmag
2 ek
tökmagolaj
1 csokor
petrezselyem
100 g
feta sajt

A sült csirkecomb kelbimbóval egy igazán király fitt kaja, amit ráadásul nagyon kevés meló elkészíteni. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, 4 ek olívaolajat összekeverünk a köménnyel, fűszerpaprikával és fokhagymaporral, majd bedörzsöljük vele a húst. Sütőpapírral bélelt tepsin, 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. 

A kelbimbókat félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk 2 ek olívaolajjal, majd sütőpapírral bélelt tepsin, 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, aztán megszórjuk a tökmaggal és még 5 percig bent hagyjuk a sütőben.

Amikor kész a kelbimbó, meglocsoljuk a tökmagolajjal, megszórjuk aprított petrezselyemmel és összeforgatjuk a morzsolt fetával.

sult-csirkecomb-tokmagos-sult-kelbimboval-3
Sült csirkecomb fetás, tökmagos kelbimbóval (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 35 perc

Ti is unjátok a csirkemellet, vagy egyszerűen túl száraznak találjátok? Mutatunk pár szuper receptet, ahol a csirkecomb van a főszerepben!

Póréhagymás-joghurtos csirkecomb sült koktélparadicsommal és bulgursalátával

Sült zelleres-fetás lencsesaláta piri-piri csirkecombbal

Musakhan rolls, azaz hagymás - csirkés tortillatekercsek

Ha tetszett a Sült csirkecomb fetás, tökmagos kelbimbóval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept