Hozzávalók
- 3 db egész csirkecomb
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 db babérlevél
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 tk őrölt szerecsendió
- só, bors
- 5 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 50 ml olívaolaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 ek szumák
- 8 db tortillalap
A szószhoz
- 150 g görög joghurt
- 2 ek tahini
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- ½ csokor menta
Hozzávalók
- 3 db egész csirkecomb
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 db babérlevél
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 tk őrölt szerecsendió
- só, bors
- 5 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 50 ml olívaolaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 ek szumák
- 8 db tortillalap
A szószhoz
- 150 g görög joghurt
- 2 ek tahini
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- ½ csokor menta
A musakhan rolls elkészítéséhez a csirkecombokat egy lábasban a nagyobb darabokra vágott hagymával, a fokhagymával, a babérlevéllel, a fahéjjal és a szerecsendióval felrakjuk annyi vízben főni, ami ellepi. Sózzuk, borsozzuk és teljesen puhára főzzük, majd kivesszük a vízből és félretesszük kicsit hűlni.
A lila hagymát felszeleteljük, és egy serpenyőben közepes lángon elkezdjük pirítani az olajon, majd megsózzuk. Közben a csirkecombok bőrét lehúzzuk, a húst pedig szálaira tépkedjük, majd hozzáadjuk a megpirult hagymához. Megszórjuk aprított petrezselyemmel, amiből keveset félreteszünk a tálaláshoz, és szumákkal, majd félbevágott tortillalapokba töltjük, szorosan feltekerjük és tepsibe rakjuk. Ezután 200 fokra előmelegített sütőben 5 perc alatt megpirítjuk.
A mártogatóshoz egy tálban összekeverjük a joghurtot, a tahinit és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és belekeverjük az aprított mentát. A tekercseket megszórjuk a félretett petrezselyemmel, és a tahinis mártogatóssal tálaljuk.
Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett a musakhan rolls receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!