Hozzávalók
- 500 g darált marhahús
- só, bors
- 5 ek olívaolaj
- 150 g hagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 1 mk őrölt fahéj
- 2 tk őrölt római kömény
- 2 tk őrölt koriander
- 1 tk oregánó
- 2 - 3 csipet chipotle chili
- 700 g passata
- 1 l marhaalaplé
- kb. 150 g konzerv vörös bab
- kb. 150 g konzerv kukorica
Hozzávalók
- 500 g darált marhahús
- só, bors
- 5 ek olívaolaj
- 150 g hagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 1 mk őrölt fahéj
- 2 tk őrölt római kömény
- 2 tk őrölt koriander
- 1 tk oregánó
- 2 - 3 csipet chipotle chili
- 700 g passata
- 1 l marhaalaplé
- kb. 150 g konzerv vörös bab
- kb. 150 g konzerv kukorica
A leves elkészítése előtt foglalkozzunk a hússal. A marhahúst sózzuk, borsozzuk, majd golflabda méretű golyókat formázunk belőle.
Nagyon forró lábasban 3-4 perc alatt kérgesítjük az olívaolajon, majd kiszedjük.
Az aprított hagymát és fokhagymát 5 perc alatt átpirítjuk a lábasban, majd rászórjuk a fűszereket, ezután jöhet a passata és az alaplé is.
Forrás után egy botmixerrel krémesítjük, majd beletesszük a húsgolyókat és az átszűrt, átmosott babot és kukoricát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd 20 perc rotyogtatás után egy kis tortillachipsszel falatozhatjuk is.
Elkészítési idő: 45 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!