Hozzávalók
- 350 g vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 100 g tv-paprika
- 40 g kókuszolaj
- 500 g marhacomb
- só, bors
- 1 tk fűszerkömény
- 1 ek fűszerpaprika
- ½ ek füstölt fűszerpaprika
- 2 db babérlevél
- 200 ml vörösbor
- 40 g paradicsom
- 2 - 2 ½ l marhaalaplé (használhatunk csirke- vagy zöldségalaplevet, vagy esetleg vizet is)
A gnocchihoz
- 350 g főtt édesburgonya
- 1 db tojás
- 60 g rizsliszt
- 60 g zabpehelyliszt
- 100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 csipet só
- ½ csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 350 g vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 100 g tv-paprika
- 40 g kókuszolaj
- 500 g marhacomb
- só, bors
- 1 tk fűszerkömény
- 1 ek fűszerpaprika
- ½ ek füstölt fűszerpaprika
- 2 db babérlevél
- 200 ml vörösbor
- 40 g paradicsom
- 2 - 2 ½ l marhaalaplé (használhatunk csirke- vagy zöldségalaplevet, vagy esetleg vizet is)
A gnocchihoz
- 350 g főtt édesburgonya
- 1 db tojás
- 60 g rizsliszt
- 60 g zabpehelyliszt
- 100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 csipet só
- ½ csokor petrezselyem
A marhapörkölt alapjához az apróra vágott hagymát, fokhagymát és paprikát egy lábosban, közepes lángon, 10-15 perc alatt átpirítjuk a zsiradékon. Hozzáadjuk a kockázott marhahúst, majd zsírjára pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a fűszerköménnyel, a kétféle fűszerpaprikával, a babérral, és elkeverjük.
Beleöntjük a vörösbort, és a negyedére forraljuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott paradicsomot, felöntjük az alaplé felével, majd folyamatosan pótolva a folyadékot puhára pároljuk a húst.
A szoba-hőmérsékletűre hűlt, puha édesburgonyához hozzáadjuk a tojást, a liszteket, egy csipet sót és az aprított petrezselymet, majd homogén állagú tésztát gyúrunk belőle. A burgonya nedvességtartalmától függően egy kicsit változhat a szükséges liszt mennyisége – ha túl puha és nem állt össze a tészta, akkor kevés teljes kiőrlésű búzalisztet adagoljunk hozzá, amíg a kívánt állagot elérjük, ha pedig túl kemény, akkor pár csepp hideg vizet. Nem kell nagyon kidolgozni, mert minél lazább a tészta, annál jobb.
A kész tésztából kicsi gombócokat sodrunk, és lisztezett zsírpapírra sorakoztatjuk. Forrásban lévő sós vízben 3-4 perc alatt kifőzzük, és szűrés után a kész pörkölttel összekeverve tálaljuk.
Elkészítési idő: 3 óra
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Ezek is érdekelhetnek:
Vörösboros marhapörkölt édesburgonya-lepcsánkával
Kelkáposzta-főzelék marhahúsgolyóval
Oregánós marhahúspogácsa bazsalikomos quinoával és vörös pesztós babbal
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 43 g
Zsír: 13 g
Kalória: 317 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 26.13 g
Szénhidrát: 171.12 g
Zsír: 52.51 g
Kalória: 1268.49 kcal