Hozzávalók
A krémhez
- 300 g mascarpone
- 35 g csokis fehérjepor
A tortához
- 125 g finomra reszelt, kifacsart fehérrépa
- 35 g karamellás fehérjepor
- 90 g zabpehelyliszt
- 35 g zabpehely
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- 2 tk folyékony édesítőszer
- 60 ml tej
- 60 ml ananászlé
- 130 g joghurt
- 25 g olvasztott kókuszolaj
Hozzávalók
A krémhez
- 300 g mascarpone
- 35 g csokis fehérjepor
A tortához
- 125 g finomra reszelt, kifacsart fehérrépa
- 35 g karamellás fehérjepor
- 90 g zabpehelyliszt
- 35 g zabpehely
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- 2 tk folyékony édesítőszer
- 60 ml tej
- 60 ml ananászlé
- 130 g joghurt
- 25 g olvasztott kókuszolaj
A cukormentes fehérjés fehérrépatorta első lépéseként a krémhez a mascarponét egy robotgéppel vagy elektromos habverővel alaposan kihabosítjuk, majd a vége előtt 1 perccel hozzáadjuk a fehérjét. Habzsákba tesszük, és a hűtőben tartjuk felhasználásig.
A tortához a finomra reszelt, kifacsart fehérrépát összekeverjük a karamellás fehérjeporral, a zabpehelyliszttel, a zabpehellyel, a szódabikarbónával és a sütőporral. Ezután hozzáadjuk a nedves hozzávalókat, az édesítőszert, a tejet, az ananászlevet, a joghurtot és az olvasztott kókuszolajat. Alaposan összekeverjük őket, majd egy 18 cm-es tapadásmentes vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
A tortát szobahőmérsékletűre hűtjük, majd amikor lehűlt, a krémmel díszítjük és szeleteljük.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 40 perc
Ha tetszett a cukormentes fehérjés fehérrépatorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Ha a fehérrépa után más zöldségekkel is kísérleteznétek, akkor lessétek meg ezeket az sütiket is:
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 28 g
Szénhidrát: 143 g
Zsír: 34 g
Kalória: 1059 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 27.99 g
Szénhidrát: 143.45 g
Zsír: 33.85 g
Kalória: 1059.05 kcal